Vatromet, papirići, kašnjenje i jedan gol obilježili Superclasico na La Bomboneri

River opet u finalu

Vatromet, papirići, kašnjenje i jedan gol obilježili Superclasico na La Bomboneri

A. Čaušević

River je ponovo u finalu Copa Libertadoresa. Milioneri su izdržali u paklu La Bombonere te će imati priliku da odbrane titulu prvaka Južne Amerike. 

Boca Juniors je slavila pirovu pobjedu. Meč je završen rezultatom 1:0 što je bilo nedovoljno za domaće s obzirom na poraz na EL Monumentalu rezultatom 2:0.

Atmosfera je očekivano bila paklena, ali skoro 50.000 domaćih navijača nije imalo razloga za slavlje. Susret je kasnio 15 minuta zbog brojnih papirića koji su ubačeni na teren.

Image may contain: night, sky and outdoor

Boca je većim dijelom meča imala prividnu terensku incijativu, ali Franco Armani na golu gostiju nije imao previše posla.

Image may contain: outdoor

Gol nade domaći su postigli u 80. minuti kada je nakon prekida Jan Hurtado ugurao loptu u praznu mrežu. Imao je domaćin 10-ak minuta da izbori produžetke ali nije uspio.

Rivert je pokazao jedno od svoje najlošijih izdanja u ovoj godini, ali zahvaljujući odličnoj partiji u prvom susretu uspjeli su izboriti novo finale.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi