Važne pobjede Igmana, Metalleghea i Olimpika

9. kolo Prve lige FBiH

Važne pobjede Igmana, Metalleghea i Olimpika

S. Mlaćo

Metalleghe je danas u okviru 9. kola Prve lige Federacije BiH sa minimalnih 1:0 savladao NK Travnik.

Radilo se o kantonalnom derbiju, a Jajčani su bolje otvorili meč, te poveli već u prvoj minuti kada Alispahić matira Đurića.

Redale su se zatim prilike pred golom gostiju, koji su od 60. minute igrali sa igračem manje. Jazvin je zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton. Zaprijetio je pred kraj i Travnik, ali Hreljić je spasio sa gol linije.

NK Metalleghe BSI - NK Travnik 1:0 (1:0)

NK Metalleghe BSI: NK Metalleghe BSI: Ramić, Radulović, Pljevljak, Smajić, Alispahić, Handžić, Kovač, Samaradžić, Kukavica, Fejzić, Hreljić.

NK Travnik: Đurić, Brljak, Imamović, Čurić, Rastoka, Jazvin, Muharemović, Ajkunić, Mamuša, Silajdžija, Tabaković.

U Konjicu su snage odmjerili Igman i Iskra. Domaći su imali više od igre, dva puta pogađali prečku i jednom stativu, ali do pogotka došli tek u 90. minuti. Važna tri boda domaćima je donio Džafić sa 11. metara.

FK Igman - NK Iskra 1:0 (0:0)

FK Igman: FK Igman: Abdulahović, Kovačević, Lončarić, Zeljković, Sultanić, Šabanović, Džafić, Đono, Kozić, Drljević, Blagojević.

NK Iskra: Ćeman, FIlan, Pihura, Koprivica, Osmanković, Nebić, Zukanović, Čakar, Seferović, Ivković, Skopljak.

Olimpik je na Otoci teškom mukom savladao Bratstvo (2:1). Domaći su poveli u prvom poluvremenu sjajnim pogotkom Mahovića, ali gosti su izjednačili preko Mujkića. Nakon toga dvije prečke, po jedna na obje strane. Prvo je pogodio Stojanov za goste, a zatim kod domaćih Kovač. Konačnih 2:1 postavio je pred sami kraj Kovač.

FK Olimpik - NK Bratstvo 2:1 (1:0)

FK Olimpik: FK Olimpik: Bandović, Pršeš, Osmanović, Muminović, Mahović, Šćepanović, Zeba, Kovač, Rastoder, Čizmić, Bevab.

NK Bratstvo: Divković, Hasić, Jukan, Šuša, Jaganjac, Vehabović, Karađuz, Poturalić, Mujkić, Ćosić, Ikanović.

U Čapljini smo vidjeli veoma zanimljiv duel između domaće Čapljine i kakanjskog Rudara. Završilo je 2:1, a domaći su poveli sjajnim pogotkom Buhača iz slobodnog udarca.

U nastavku se Rudar budi i izjednačuje preko Bajre Spahića, ali to nije bio kraj. Leko (Čapljina) sjajnim pogotkom donosi svom timu tri važna boda.

HNK Čapljina - FK Rudar Kakanj 2:1 (1:0)

HNK Čapljina: HNK Čapljina: Buntić, Puljić, Popović, Leko, Pervan, Buhač, Haračić, Dučić, Isić, Rodin, Jelavić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Rudar Kakanj: Dujković, Sarvan, Alić, Hećo, Kobilica, Gačić, Musić, Čaluk, Smaka, Topalović, Kovač.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi