Već se zna gdje De Rossi nastavlja karijeru?

Napušta Italiju

Već se zna gdje De Rossi nastavlja karijeru?

E. Škorić

Daniele De Rossi je odbio funkciju direktora u Romi kako bi nastavio da igra.

De Rossi je istinska legenda Vučice, ali u klub smatraju da više nije dovoljno dobar da igra, s obzirom da puni 36 godina. S druge strane, veznjak vjeruje da još može igrati, pa je dogovoreno da napusti Olimpico.

Iako De Rossi nije govorio o drugim ponudama niti gdje bi mogao nastaviti karijeru, navodni je MLS ekipa New York FC najbliža njegovom dovođenju.

New York je navodno krenuo s bogatom ponudom na adresu De Rossija, a u ovom klubu će naslijediti legendu italijanskog nogometa Andrea Pirlu, koji je završio karijeru.

De Rossi je 18 sezona proveo u Romi, osvojio je tri trofeja i odigrao je preko 600 mečeva za ekipu u kojoj je i ponikao, a uostalom je i rođeni Rimljanin.

De Rossi: Dobio sam 500 poruka, nisam gledao, možda je bila i koja ponuda...

De Rossi je jedna od ikona Rome za koju je odigrao 615 utakmica tokom 18 sezona, a postigao je 63 gola uz 54 asistencije. U dresu Rome osvojio je tek tri trofeja, dva Kupa Italije i jedan Superkupa te zemlje.

"Jučer mi je rečeno da moj ugovor neće biti produžen. Ove sezone punim 36, nisam glup. Živimo u svijetu nogometa gdje su stvari jasne ako vas niko ne pozove da razgovarate o novom ugovoru. Nismo razgovarali. Uvijek sam imao osjećaj da će se ovo desiti na kraju sezone", kazao je De Rossi, dodavši:

"Zadnji put kad sam potpisao dvogodišnji ugovor bio je dan nakon što se Di Francesco povukao. Nisam želio ništa da govorim kako ne bih stvorio neki loš ambijent i lošu sliku. Postoji međusobno poštovanje, ali osjećao sam da bih mogao da nastavim igrati".

"Nisam razgovarao s drugim timovima. Do utakmice protiv Genoe bio sam uvjeren u Ligu prvaka i nisam htio nikoga ometati. Primio sam 500 poruka. Nisam provjerio ima li ponuda! I dalje se osjećam kao nogometaš i bio bih u krivu ako bih sada donio odluku da prestanem igrati", dodaje De Rossi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Gdje dalje?

"Ne znam hoću li ostati u Italiji ili otići u inostranstvo. Moram razgovarati kod kuće, pa sam sa sobom, svojim agentom... Posavjetovat ću se sa svima pa ćemo vidjeti šta dalje. Direktor Rome? To me sada ne privlači, ali ako to i budem, onda će to biti u Romi", zaključio je.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ovaj i Onaj u Sportu
Ok otiso Rosi culi smo sta smarate vise objavam o njemu .. de istrazite vise sta se desava u domacem prvenstvu i zemlji . potrudite se da sta promjenite otvorite ljudima oci svijest... sta samo kopirate strane portale i objave.. fuck
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi