Već se znaju tri pojačanja za Chelsea?

Morata, Dembele i Van Dijk u Londonu?

Već se znaju tri pojačanja za Chelsea?

Midhat Šljivak
Teme:

Ekipa Chelseaja nezadrživo korača ka novom naslovu prvaka Engleske, a Plavci predvođeni Antoniom Conteom bi mogli u narednu sezonu ući još jači.

Januar nije donio velike transfere na Stamford Bridgeu, ali će ljeto donijeti veliku aktivnost londonskog tima na tržištu.

Trojica fudbalera potencijalna su pojačanja Plavaca. Lider Premiershipa je spreman za njih izdvojiti čak 100 miliona funti, pa bismo od naredne sezone u dresu Chelseaja mogli vidjeti napadače Celtica i Real Madrida Moussu Dembelea i Alvara Moratu, te defanzivca Southamptona Virgila van Dijka.

Navodno, ovi fudbaleri su glavne mete tima iz Londona i veoma lako bismo ih od naredne sezone mogli gledati u sastavu Antonija Contea.

Vlasnik Chelseaja Roman Abramovič prezadovoljan je radom italijanskog stručnjaka. Spreman mu je ispuniti apsolutno svaku želju za pojačanjima, a već je navodno dobio listu igrača koje Italijan želi.

Za usluge ovog trojca Chelsea je spreman izdvojiti 100 miliona funti, što bi trebalo biti sasvim dovoljno za njihovo angažovanje.

Dembele i Morata su se i ranije povezivali s prelaskom u ovaj tim, dok je Van Dijk jedno vrijeme bio na radaru Manchester Cityja, ali do transfera nije došlo.

Interes i drugih timova za holandskog fudbalera je ogroman i njegovo dovođenje će biti najveći problem za Contea.

Ipak, ne treba sumnjati da bi eventualna titula prvaka privukla sve i da bismo ovaj trio od naredne sezone mogli gledati u plavom dresu londonskog tima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi