Večeras prvi test za Zmajeve nakon bolnog poraza od Irske

Izabranici Mehmda Baždarevića igraju protiv Luksemburga

Večeras prvi test za Zmajeve nakon bolnog poraza od Irske

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će na stadionu "Josy Barthel" u prijateljskom meču odmjeriti snage protiv reprezentacije Luksemburga.

Bit će ovo prva prilika za selektora Mehmeda Baždarevića da provjeri u kakvom su stanju naši reprezentativci nakon dvomeča baraža protiv Republike Irske.

Tada se naš tim herojskom bitkom domogao dodatnih kvalifikacija, ali je zaustavljen u Dublinu i večerašnje utakmica nažalost neće biti prva provjera pred Evropsko prvenstvo.

Protivnik je naša stalna mušterija, reprezentacija Luksemburga. Do sada smo protiv pomenutog protivnika odigrali pet mečeva, četiri kvalifikaciona i jedan prijateljski.

Svih pet smo pobijedili, a Luksembrurg nam je za to vrijeme uspio postići dva pogotka. Najsvježije je sjećanje na onu utakmicu iz 2011. godine kada smo u Zenici slavili 5:0 protiv večerašnjeg protivnika, da bi nas samo tri dana kasnije Francuska i Samir Nasri sa jedanaest metara udaljili od nastupa na Euru 2012. godine. Bili smo 'kratki' za 12 minuta.

Treba reći i to da selektor Baždarević nije imao mnogo problema sa povredama pred utakmicu, a dolazak na okupljanje zbog povrede jedino mu je otkazao Tino Sven Sušić.

Selektor našeg nacionalnog tima kazao je na jučerašnjoj press konferenciji da je ova utakmica jako bitna te da će svi pozvani fudbaleri dobiti šansu u pripremnim utakmicama.

"Prijateljska utakmica jeste, ali i takve utakmice su jako važne. Ne samo rezultatski, već globalno. Učinit ćemo sve da najbolje iskoristimo ovu pripremu. Moramo biti vrlo ozbiljni i jako disciplinovani. Učinit ćemo sve da napravimo dobar rezultat. Ne mogu svi igrati, ima nas 25, ali učinit ćemo sve da u ove dvije utakmice odradimo zacrtane ciljeve. Imamo vremena da pokažu svoju formu", rekao je Baždarević.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Večerašnji meč počinje u 20.15 sati, a podsjetimo da naša reprezentacija već u utorak igra drugu pripremnu utakmicu i to u gostima kod Švicarske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi