Vedad Ibišević blizu sjajnog angažmana

Igrao je u SAD-u, te će ovo biti njegov povratak

Vedad Ibišević blizu sjajnog angažmana

Samir Mlaćo

Nekadašnji bh. reprezentativac Vedad Ibišević blizu je novog trenerskog angažmana.

Naime, popularni Vedator odbio je ponudu Herthe da bude dio programa "Top talent", te da radi sa najvećim talentima ovog kluba, no nije dugo čekao na novi posao.

Popularni Kicker prenosi da će Ibišević se vratiti u Sjedinjene Američke Države. Prema dostupnim informacijama, Ibišević će raditi u stručnom štabu New York Red Bullsa. Glavni trener ovog tima će uskoro postati Sandro Schwarz, te će se odmah priključiti i Ibišević.

U stručnom štabu će biti i Volkan Bulut te Daniel Fischer. Fischer će obavljati ulogu analitičara.

Sa Schwarzom je Ibišević radio u Herti, dobro se poznaju i očigledno da jedan u drugog imaju povjerenje.

Ibišević je upravo u SAD-u započeo svoju profesionalnu fudbalsku karijeru. Igrao je za St. Louis, a zatim dobio ponudu PSG-a i krenuo put Evrope. Nastupao je i za Dijon, Hoffenheim, Stuttgart, Herthu te Schalke.

Vjerovatno najbolje doba njegove karijere bilo je od 2007. do 2012. godine kada je igrao za Hoffenheim zajedno sa Sejadom Salihovićem. Pamtićemo njegovu ludu polusezonu i 18 pogodaka prije one nesretne i ružne povrede. Bio je tih dana s Hoffenheimom neukrotiv u Njemačkoj, a tresao je mrežu i velikog Bayerna na Allianz Areni.

Veliki trag ostavio je u reprezentaciji BiH. Za A reprezentaciju upisao je 83 nastupa te dodao 28 pogodaka.

Svojim golom protiv Litvanije 15. oktobra 2013. godine u Kaunasu postigao je gol koji nas je odveo na Svjetsko prvenstvo u Brazil, a onda je pogodio protiv Argentine na slavnoj Maracani u 2:1 porazu. Bio je to prvi gol za BiH na jednom velikom takmičenju.

Svim navijačima naše reprezentacije ostao je u itekako lijepom sjećanju, te ga svi ponovo priželjkuju da bude dio reprezentacije na nekoj poziciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi