Legendarni bh. as detektirao najveći problem protiv Finaca, otkrio i recept za megdan s Francuzima

Vedin Musić govorio za SportSport.ba

Legendarni bh. as detektirao najveći problem protiv Finaca, otkrio i recept za megdan s Francuzima · Intervju

A. Čaušević

Reprezentacija BiH je kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo otvorila remijem na gostovanju kod Finske. U debiju selektora Ivayla Peteva na klupi Zmajeva osvojen je bod. Završeno je 2:2. Mišljenja poslije utakmice su, očekivano, podijeljena. Moglo se do pobjede obzirom na vodstvo, ali isto tako se moglo i izgubiti. 

Najveća enigma za Zmajeve je i sinoć bio Teemu Pukki koji je zabio oba gola za domaće, međutim prema mišljenju Vedina Musića, legendarnog bh. reprezentativca najveći problem u igri Zmajeva je bila odbrana. 

Musić smatra da je nedopustivo da je toliko lopti prošlo iza leđa naših štopera, posebno je zabrinjavajući način na koji se primio drugi gol, odnosno nakon kornera za naš tim. O tome je govorio i Petev koji je odmah kazao da su njegovi izabranici primili golove kao mala djeca. 

"Na samom početku smo nekako loše otvorili utakmicu, u prvih 10-15 minuta su nam Finci stvorili dvije ozbiljne prilike. Saničanin i Šehić su to uspjeli otkloniti. Poslije toga smo počeli malo igrati, imali smo malo problema s Pukkijem, nismo uspjeli da ga zaustavimo, svaki put kada lopta ide iza leđa našeg štoepera", rekao je musić na početku razgovora za SportSport.ba.

"Znali smo da su čvrsta ekipa i jak kolektiv, tada smo izgubili 2:0 i tada nam je Pukki zadao najviše problema. Sinoć smo primili drugi gol naivno, nedopustivo da se otvori kontra protivniku nakon kornera za nas."

Musić je Petevu za debi dao prolaznu ocjenu obzirom na okolnosti i kratak vremenski period za pripremu utakmice i upoznavanje ekipe.

Oglasi

"Prva utakmica u kvalifikacijama je jako bitna za dobro otvaranje, ako pogledamo sve, novi selektor, prva utakmica i sve okolnosti nije imao dovoljno vremena. Mogli smo da izgubimo, ali i dobijemo utakmicu."

"Po svemu je rezultat realan. Voljeli bismo svi da smo pobijedili što bi bilo idealno za nas jer su nam Finci direktan konkurent za drugo mjesto. Treba gledati pozitivno, da smo izgubili tek bi onda bio pravi problem. Imamo bod, treba igrati do kraja pa ćemo vidjeti šta će biti na kraju kvalifikacija."

Musić je tokom reprezentativne karijere odigrao nih utakmica protiv velikih reprezentacija. Igrao je protiv Danske, Španije, Italije, Francuske. Bio je akter čuvenih mečeva na Mestali protiv Španije i na Marakani protiv Srbije i Crne Gore. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Objasnio je i zašto se treba nadati pozitivnom rezultatu u narednom meču kvalifikacija protiv Francuske u srijedu na Grbavici. 

"Kao reprezentacija smo uvijek igrali puno bolje protiv većih, nego protiv manjih ili srednjih. Kada igrate protiv velikih znate da se morate pripremiti. Trebate ući sa 200 %, znate s kim se susrećete. Treba dati maksimum i dati sve od sebe. Ako Francuzi zasluženo pobijede, neka pobijede. Jesu svjetski prvaci, ali nismo ni mi za odbaciti. Dati sve od sebe pa ćemo vidjeti kakav će to rezultat donijeti", kazao je Musić na kraju razgovora za SportSport.ba. 

Top Komentari

Baja1
Bice nama teze protiv Ukrajine nego protiv Francuske
11 1
Shik
Finci losi bili a bolji od nas:
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi