Premijerligaški maraton počinje već danas i to sjajnom utakmicom

Velež - Borac od 18 sati

Premijerligaški maraton počinje već danas i to sjajnom utakmicom

Edmir Škorić

Od petka do ponedjeljka pratit ćemo Premijer ligu i čeka nas nekoliko u najavi zanimljiv utakmica.

Takva bi trebala biti i večerašnja u kojoj od 18 sati Velež dočekuje Borac. Duel starih rivala i timova koji će učiniti sve da dođu do plasmana u Evropu.

Borac ovaj duel dočekuje nakon teške domaće pobjede nad Olimpikom, a Velež nakon propuštenih šansi u Bijeljini i osvojenog boda protiv Radnika. Suludo je govoriti o tome koliko je svaki bod važan, naročito u ovakvim mečevima direktnih rivala za gornje pozicije na tabeli.

Nedostajat će nekoliko igrača i jednom i drugom timu, no u svakom slučaju 90 neizvjesnih i bitnih minuta, a nadamo se i efikasnom nogometu, mada je efikasnost bila misaona imeonica na otvaranju proljetnog dijela šampionata.

Kladionice imaju svog favorita, doduše blagog, a kompletnu ponudu možete potražiti na OVOM linku.

"Čeka nas vrlo bitna utakmica, prije svega, protiv dobre ekipe kao što je Borac. Po najavama oni su oslabljeni, ali to nas ne smije uljuljati jer će igrati njihovi najbolji strijelci Zakarić, Vranješ, Ziljkić...", rekao je Dudić našem novinaru u najavi utakmice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Velež je jako dobar domaćin i to pokazuju već godinu dana i mnogo se pita kući. Mi ćemo pokušati da iznenadimo Velež nekim stvarima, nadam se da ćemo imati motivisanu i fokusiranu ekipu i sigurno da iz tih nekih stvari očekujemo neke stvari koje će biti dobre po nas na toj utakmici", rekao je trener Borca Marko Maksimović.

U subotu od 14 sati dueli Krupa - Široki i Tuzla City - Željezničar, a derbi se igra u 19 sati na Koševu između Sarajeva i Zrinjskog. Dan kasnije sastaju se Radnik i Mladost od 17 sati, dok će u ponedjeljak Sloboda gostovati Olimpiku od 14 sati, čime će biti okončan premijerligaški maraton.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kibicer
Nije mi toliko do pobjede koliko mi je do gledanja kako kmeče crveni seljačići iz golupčića :D
0 7
Brazuka
Dobit i prebit. Osveta za krađu u prvom dijelu
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi