"Velež jest kvalitetna momčad, ali bodovi će ostati na Pecari"
Foto: Domagoj Ledić

Iz Širokog su bili jasni

"Velež jest kvalitetna momčad, ali bodovi će ostati na Pecari"

E. Čaušević

Fudbaleri Širokog Brijega sutra igraju na Pecari protiv Veleža jedan od derbija trećeg kola Premijer lige BiH.

Široki je odlično otvorio novu sezonu i ima maksimalnih šest bodova, dok je Velež za vikend u velikom derbiju savladao Zrinjski i tako stigao do prva tri boda u novoj sezoni.

Pred sutrašnji meč održana je i press konferencija na Pecari gdje se prisutnim obratio trener domaćeg tima Toni Karačić, koji je poručio da je ekipa u potpunosti fokusirana na sutrašnju utakmicu.

"Arhivirana je utakmica na Otoci i potpuno smo koncentrirani na domaću utakmicu s Veležom. U goste nam dolazi vrlo kvalitetan suparnik koji igra dopadljiv nogomet. Očekujem dobru utakmicu, spremni smo odgovoriti na sve izazove i upisati nova tri boda“, istaknuo je Karačić i zatim se osvrnuo na nedavni pripremni susret ove dvije ekipe u Tomislavgradu.

"FK Velež je tada bio kvalitetniji suparnik, dominirali su u polju, a jedino pozitivno s naše strane u toj utakmici bio je neodlučeni ishod. Ova je utakmica je nova prilika, potpuno drukčija od spomenute, jer je i natjecateljska. Ipak, ovaj put se igra na Pecari i sigurno ćemo odigrati mnogo kvalitetnije nego tada".

Na press konferenciji bio je i Alen Jurilj koji je za vikend bio junak pobjede protiv Olimpika s dva gola. On je otkrio da u ekipi vlada odlična atmosfera, te da će bodovi ostati na Pecari.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"U momčadi vlada sjajna atmosfera, osjeti se veliko zajedništvo i uvodne pobjede plod su toga zajedništva. Nikoga se ne bojimo, vjerujemo u svoju kvalitetu i želimo nastaviti pobjeđivati. Velež jest kvalitetna momčad, ali bodovi će ostati na Pecari. Želimo nastaviti u započetom ritmu", jasno je poručio Jurilj.

Utakmica između Širokog Brijega i Veleža igra se sutra na Pecari od 19 sati uz direktan prenos na Areni Sport.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

starmac
Idemo ROĐENI pregaziti rijeku LIŠTICU i kući sa 3 boda.M.U.S.V.D.G
7 3
jony1919
Tako su i u Zrinjskom govorili...
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi