Velež sanja prvu pobjedu, Željo želi ostati lider

Premijer liga BiH, 5. kolo

Velež sanja prvu pobjedu, Željo želi ostati lider

Nastavljaju se uzbuđenja u Premijer ligi BiH. Tako su danas na rasporedu četiri meča petog kola domaćeg šampionata, među kojima je i derbi susret na Grbavici u kojem će snage odmjeriti stari rivali, Željezničar i Sloboda.

I prije početka utakmice na Grbavici (20:30) ljubitelji bh. fudbala će imati priliku gledati susrete koji obećavaju da će biti itekako zanimljivi.

Tako će Velež na svom terenu dočekati ekipu Širokog Brijega u potrazi za prvom pobjedom od povratka u elitu.

Na klupu Veleža je nedavno stigao Feđa Dudić i odveo Mostarce do prvog boda u sezoni, a sada mu valja posložiti kockice za duel sa izuzetno kvalitetnim protivnikom.

Dobra vijest za Rođene pred duel sa Širokim je svakako i činjenica da novo pojačanje ekipe Vasko Kalezić danas ima pravo nastupa.

Biće, međutim, Dudiću i Rođenima jako teško protiv Širokog koji želi ući u niz pozitivnih rezultata, ali su i na Pecari svjesni opasnosti koje vrebaju od Veleža.

Inače, i Široki je na početku sezone doživio promjenu na klupi, a o duelu sa Veležom za SportSport.ba je govorio novi trener tima sa Pecare Denis Ćorić.

"Očekuje nas težak meč", otpočeo je Ćorić i nadovezao se: "Siguran sam da ekipa Veleža, kada pogledamo njihovu igru u ova 4 kola ne zaslužuje mjesto na kojem se trenutno nalazi a utakmica u Tuzli potvrdila je da se radi o dosta dobroj ekipi a tu je i novi trener Dudić koji im je udahnuo novu energiju i kada sve sagledamo sigurno je da očekujemo kvalitetnu i interesantnu utakmicu a u Mostar idemo sa željom da odigramo što bolje i kući se vratimo s pozitivnim rezultatom".

"Naša zadnja utakmica treba da nam bude putokaz kako moramo da igramo i kakvi moramo biti na terenu", dodao je Denis Ćorić.

Širokom se daju nešto veće šanse za trijumf, pa tako kladionica MOZZART na pobjedu gostiju sa Pecare nudi kvotu 2.20!

U istom terminu kao i meč na stadionu Rođeni počinje i duel Zvijezde 09 i Čelika.

Zvijezda 09 je jako loše otvorila novu sezonu, ali je u prošlom kolu protiv Mladosti uspjela doći do prvog boda, dok je Čelik, čini se, u dosta boljoj formi - bez obzira na poraz od Željezničara u prošlom kolu.

"Koliko god da imaju malo bodova, bit će odmorniji, te će sigurno tražiti prvu pobjedu. Nismo mi lak zalogaj, opet ćemo igrati našu igru i sve će učiniti da pobijedimo... Analizirat ćemo rivala, a važan je naš sistem igre, te ono šta mi želimo. Planiramo da budemo ekipa koja prima malo golova, a u napadu svoje prilike moramo iskoristiti", istakao je pred duel u Ugljeviku trener Čelika Hasan Ozer.

Dosta zanimljivo bi trebalo biti i na Gradskom stadionu u Banjaluci gdje Borac od 20:30 dočekuje Mladost iz Doboja kod Kaknja, ali najviše pažnje ipak privlači utamica na Grbavici koja se igra u istom terminu.

Željezničar je nakon remija sa Borcem na otvaranju sezone nanizao tri trijumfa i ekipa je koja je u najboljoj formi u PL.

Plavi sa Grbavice sa 10 bodova zauzimaju lidersku poziciju, a tu žele ostati i nakon duela sa starim rivalom - FK Sloboda.

Sarajevski tim je favorit u ovom duelu, ali trener Amar Osim zna da njegove izabranike očekuje sve samo ne lagan meč.

"Nedostaju nam dva igrača i to nije dobra stvar. I Slobodi nedostaju dvojica, pa smo izjednačeni. Ovo je najteža utakmica za nas. Nemamo mogućnosti da se vadimo kao što smo imali prvo kolo", rekao je Osim u najavi meča, pa dodao:

"Favoriti smo nekakvi, ali Sloboda je veliki klub. Nadam se da će utakmice biti gledljivije, prošle sezone su bile užasne. Sada su oni kao autsajderi, a mi kao favoriti i vidjet ćemo kako ćemo se ponašati u takvoj situaciji".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, Osim večeras zbog nagomilanih kartona neće moći računati na Enesa Sipovića i Mehmeda Alispahića, dok njegov kolega na drugoj strani iz istog razloga ne može računati na Amara Beganovića.

FK Željezničar je, kako što je već rečeno, favorit na Grbavici, dok opklada na pobjedu Slobode potencijalno donosi odličnu zaradu s obzirom na kvotu. Tako kladionica MOZZART na pobjedu Tuzlaka nudi kvotu 7.00. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za duel Željezničara i Slobode.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

1capljinac
Sanjat će i dalje
0 12
nijepoznat
Vrapcic samo moze i sanjati
0 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.