U Argentini sinoć izveden najsavršeniji volej kojeg je svijet vidio, golmanu ništa nije bilo jasno

Ovakav gol postiže se jednom u životu

U Argentini sinoć izveden najsavršeniji volej kojeg je svijet vidio, golmanu ništa nije bilo jasno

Endin Čaušević

Velez Sarsfield sinoć je pobijedio Sportivo Las Parejas sa 2:1 i plasirao se u šesnaestinu finala Kupa Argentine, a utakmicu je obilježio nestvaran pogodak kojeg je postigao Claudio Aquino.

Velez je uz veliku podršku svojih navijača uspio da dođe do pobjede protiv Sportiva i opravda ulogu favorita, te se plasira u narednu rundu ovog takmičenja.

Činilo se da će sve ići kako treba za Velez kada je ovaj tim u 32. minuti golom Osorija uspio da povede sa 1:0, ali nije bilo tako.

Sportivo je u 69. minuti uspio da se vrati u meč i poravna na 1:1 autogolom Guidare što niko nije očekivao. Međutim, u posljednjim minutama utakmice Velez je uspio da dođe do gola i pobjede.

U centru pažnje našao se Claudio Aquino koji je postigao spektakularan pogodak za 2:1 iz voleja koji je oduševio fudbalski svijet.

Oglasi

Igrač Veleza je izveo savršen volej i nije mogao bolje da zahvati loptu koja je na kraju završila u rašljama gola Sportive za oduševljenje svih na stadionu.

Majstorija koju je Aquino izveo obilazi fudbalski svijet, a o kakvom voleju i golčini je riječ možete POGLEDATI OVDJE.

Velez je ovom majstorijom Aquina uspio da se plasira u šesnaestinu finala Kupa Argentine gdje sada čeka boljeg iz duela Arsenal Sarandi - Estudiantes.

Aquino je u Velez stigao ljetos iz Cerro Portena kao slobodan igrač, a u novoj sezoni ovo mu je bio prvi pogodak na šestom meču za argentinski klub.

Top Komentari

Pajkan
Cuj nije mu jasno.Cova pokušao odbraniti ali da je ovom sjela sjela je.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti