Velež skuplji od Olimpika, Osmanović ispred Brandaa

Rođeni imaju i mlađu ekipu

Velež skuplji od Olimpika, Osmanović ispred Brandaa

S. Mlaćo

Već danima jedna od glavnih tema u bh. sportskoj javnosti svakako je nedjeljni duel 19. kola Prve lige FBiH između Olimpika i Veleža.

Radi se o duelu dvije prvoplasirane ekipe i poslije meča na Otoci vjerovatno bi mogli dobiti brojne odgovore ko je u ovom trenutku veći kandidat za titulu prvaka.

Kada su vrijednosti timova u pitanju, Velež ima najskuplju momčad u ligi. 25 nogometaša aktuelnog lidera prema Transfermarktu vrijedi 2.43 miliona eura, dok je Olimpik na drugom mjestu sa 1,96 miliona eura.

Najskuplji igrač Veleža je Brandao (225.000 eura), a slijede Mehmed Ćosić i Seid Behram sa po 203.000 eura. Vrijednost Nusmira Fajića, prvog strijelca lige, je 180.000 eura.

Na drugoj strani, Olimpik u svom 'izlogu' ima najskupljeg igrača lige. Radi se o kapitenu i prvom strijelcu Vukova Adnanu Osmanoviću čija je vrijednost 275.000 eura.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Iza njega je Amer Hiroš (180.000 eura), te Đoko Milović, Meldin Jusufi i Idriz Džafić. Sva trojica imaju vrijednost po 135.000 eura.

Velež ima i mlađu ekipu od Vukova sa Otoka. Prosjek godina nogometaša Veleža je 23,8, a Olimpika 26,9.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi