Velež startao s pripremama: Fajić je definitivno otišao, a za Maneva se još uvijek ne zna

Na prozivci Rođenih se pojavila 24 igrača

Velež startao s pripremama: Fajić je definitivno otišao, a za Maneva se još uvijek ne zna

E. Čaušević, foto: V. Bernadić

Fudbaleri Veleža danas su počeli pripreme za novu sezonu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Trener mostarskog tima Feđa Dudić održao je prozivku igrača na stadionu Rođeni, a na prvom treningu su se pojavila 24 fudbalera.

Na prozivci Veleža danas su bili: Adnan Bobić, Muharem Ćivić, Harun Jelovac, Denis Zvonić, Dino Hasanović, Samir Radovac, Mehmed Ćosić, Obren Cvijanović, Edo Vehabović, Melvin Osmić, Dario Ferreyra, Nermin Alagić, Brandao, Seid Behram, Slaviša Bogdanović, Omar Pršeš, Kenan Zvizdić, Faris Aličić, Berin Čatić, Faruk Bihorac, Dževad Sijamija, Samir Zeljković i Said Bozalija.

Trening je održan na pomoćnom terenu zbog jake kiše koja je natopila glavni teren. Nakon što je držana prozivka Dudić se obradio prisutnim novinarima, te je otkrio raspored priprema Rođenih.

"Danas smo startali. Planiramo ostati u Mostaru do 8. jula, a onda se selimo na Kupres gdje ćemo biti deset dana, a onda povratak u Mostar i treniranje do prve utakmice. Nadamo se da će to potvrditi Takmičarska komisija da liga starta 1. avgusta i da definitivno znamo kada krećemo".

"Što se tiče pripremnih utakmica dogovorili smo tri pripremne utakmice. 1. jula igramo sa Željezničarom u Sarajevu, 5. jula u Gabeli s GOŠK-om i 10. jula sa Tuzla Cityjem na Kupresu. To su fiksirani datumi i imamo načelan dogovor sa ekipom Mladosti, Širokim Brijegom i vidjet ćemo Posušje ili Bosna Visoko. Te datume nećemo da fiksiramo jer se možemo s nekim od ovih premijerligaša sastati u početnim fazama PL i naknadno ćemo to odrediti".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nadamo se da više neće biti komplikacija sa ovom situacijom. Bilo je teško gledati kako drugi igraju, vraća se i publika u komšiluku, a mi ne igramo. Drago mi je što smo se barem vratili i nadam se da sezona neće biti upitna i da ćemo se vratiti da radimo ono što najbolje znamo. Vidite i ljudi su došli danas jer su se poželjeli Veleža i fudbala".

"Fajić je definitivno napustio klub i želim mu sve najbolje u nastavku karijere. Što se tiče Maneva situacija je još otvorena. On se nalazi još u Mostaru i čim se nalazi tu znači da postoji nada da se vrati. Vidjet ćemo još šta će biti tu. Odlaskom Fajića nedostaje nam napadač i sigurno da ćemo tražiti kvalitetnu zamjenu. Moj stav je da ili ćemo dovesti igrače koji su pojačanja ili nećemo dovoditi nikoga. Eventualno tu mogu doći mladi i perspektivni igrači koji će donijeti klubu neke dobitke u budućnosti".

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Matic
Vratite igracima novce stoko seljacka
1 6
starmac
KOSTA ! Priključi se ROĐENIMA. ROĐENI te trebaju a mislim da si svjestan da si postao ikona i stub odbrane kojeg VELEZ nije imao od 1992.M.U.S.V.D.G
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti