Velež uz veliku podršku navijača osvojio bod na Otoci

Remi Olimpika i Veleža

Velež uz veliku podršku navijača osvojio bod na Otoci

E. Škorić

Danas je počeo proljetni dio Prve lige Federacije BiH, a u duelu bivših premijerligaša Olimpika i Veleža nije bilo pogodaka.

Velež je imao podršku nekoliko stotina vjernih navijača na Otoci, a Olimpik je po svaku cijenu želio da ostvari domaću pobjedu, koja bi puno značila u borbi za prvo mjesto.

Prvu šansu imao je Olimpik, ali je Alešević bio neprecizan. Potom je u 10. minuti Karić na ubačaj Osmanovića šutirao preko gola Mostaraca, a na drugoj strani Mujanović zagrijava Bandovića.

U 24. minuti Karić neometano šutira sa sedam metara, ali preko gola Veleža, koji je u finišu prvog dijela imao dobru šansu, ali Mujanović ne koristi veliku grešku golmana Bandovića.

I u nastavku sadržajna utakmica, otvorena, kao da su i jedni i drugi željeli isključivo pobjedu, pa ni 'autsajderu' iz Mostara bod nije bio dovoljan.

U 60. minuti Mujanović je pokušao glavom, ali udarac igrača gostiju završava u rukama Bandovića, a u 74. minuti Behram u dobroj šansi za Rođene, ali ni on nije dovoljno precizan, pa je ostalo 0:0 do kraja.

Mogao je Olimpik u završnici do tri boda, kada je Jusufbašić ukrao loptu i šutirao iskosa, a Bobić spašava uz pomoć stative. Bila je i jedna sumnjiva situacija u šesnaestercu gostiju, domaći su tražili penal, ali sudija se nije oglasio i samo je odmahnuo rukama.

U 17. kolu Velež će ugostiti Bratstvo, dok Olimpik ide u goste Čapljini.

Olimpik - Velež 0:0

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Olimpik: Bandović, Uzelac, Osmanović, Muminović, Konaković, Sadiković, Alešević, Čizmić, Blaić, Tatar, Vukomanović.

FK Velež: Bobić, Mujezinović, Ćosić, Kulović, Ovčina, Imamović, Mujanović, Doljančić, Kuduzović, Ferreyra, Brandao.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi