Dani koji će pokazati mnogo toga: Velež i Zrinjski sa velikim nestrpljenjem čekaju 18. i 19. juni!

Stvari se mogu promijeniti, ali...

Dani koji će pokazati mnogo toga: Velež i Zrinjski sa velikim nestrpljenjem čekaju 18. i 19. juni!

Admin Čaušević

Mostar je ponovo na putu da ima dva fudbalska predstavnika u Evropi. Zrinjski je već osigurao novo evropsko ljeto, a za Velež je to puka formalnost pošto su Rođeni u zaista odličnoj poziciji.

Pobjedom nad Sarajevom Zrinjski je osigurao jedno od prva dva mjesta, ali Plemići još uvijek imaju šansi za titulu pošto za vodećim Borcem kasne pet bodova na isto toliko mečeva do kraja.

Velež je u posljednja dva kola vezao dvije važne domaće pobjede te se nakon poraza Sarajeva učvrstio na trećem mjestu i kvalifikacije za Konferencijsku ligu su već na horizontu.

Gledajući trenutnu situaciju Velež će svoj evropski put započeti iz prvog, a Zrinjski iz drugog pretkola Konferencijske lige.

Ipak, za oba mostarska kluba mnogo će biti značajnija dešavanja 18., odnosno 19. juna kada je na programu žrijeb prve dvije runde kvalifikacija.

Parovi prvog pretkola u kojem će prema trenutnom stanju stvari Velež biti nositelj će biti obavljen 18. juna. Rođeni imaju 3.500 bodova.

Oglasi

Zahvaljujući sjajnim igrama u posljednje dvije sezone na međunarodnoj sceni Plemići su skupili dovoljno bodova (9.500) da ih čeka status nositelja i u drugom pretkolu Konferencijske lige.

Inače, ukoliko ne osvoji prvenstvo Zrinjski će sigurno u drugo pretkolo Konferencijske lige, bilo kao osvajač Kupa bilo kao drugoplasirana ekipa WWin lige.

Prema pristupnoj listi za sezonu 2024/25 osvajač Kupa je prekomandovan u drugo pretkolo. Ukoliko Kup osvoji Borac onda u drugo pretkolo odlazi drugoplasirana ekipa.

U sezoni 2022/23 desilo se da Zrinjski osvoji duplu krunu poslije čega je Borac kao drugoplasirani tim prvenstva završio u drugom pretkolu Konferencijske lige.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kao što je poznato ovogodišnje finale Kupa igrat će Borac koji je trenutno lider prvenstvene tabele i Zrinjski. Prvi meč je u Mostaru 8. maja, a revanš sedam dana kasnije u Banjoj Luci.

Inače i Borac ima najmanje osiguran nastup u Konferencijskoj ligi, dok će se pored Veleža za preostalo četvrto mjesto do kraja sezone boriti Sarajevo i Posušje.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Prazina
Ovaj vehlež-12 ostvaruje najveće uspjehe trećim mjestom i onda se k..... Smiješni su. Pokazat će vama Maltežani ja vam kažem
2 3
PoliziaMerda1981
Mostarski Rođeni jedini predstavnik iz našeg grada. Te došle su iz Međugorja neka to mjesto predstavljaju
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti