Velež oslabljen dolazi na Koševo: Jedan suspendovan, drugi se oporavlja, treći se tek povrijedio...

Mostarce čeka težak ispit

Velež oslabljen dolazi na Koševo: Jedan suspendovan, drugi se oporavlja, treći se tek povrijedio...

Edmir Škorić

Fudbalski klub Velež slavio je u utorak u meču 28. kola Wwin lige protiv Sloge Meridian sa 1:0 u Mostaru, pa mu sada slijedi teško gostovaje na Koševu ekipi Sarajeva.

Proteklo kolo, odigrano sredinom sedmice, bilo je izuzetno uspješno iz perspektive Rođenih. Osvojili su sva tri boda protiv čvrste Sloge Meridian, a u prilog su im išli porazi Sarajeva u Mostaru od Zrinjskog i Posušja u Banjaluci od Borca, zbog čega ekipa Deana Klafurića drži čvrsto treće mjesto sa +7.

Pet kola prije kraja Velež je gotovo osigurao Evropu, a u slučaju da ostane neporažen na Koševu, tu više neće biti nikakvih dilema.

Sarajevu u ovom trenutku bodovi mnogo potrebniji. Bordo tim je nesretno poražen od Zrinjskog sinoć na meču sa sedam golova (4:3), a sada će pred svojom publikom nastojati skinuti skalp drugoj ekipi iz Mostara.

Simon Rožman ne može da računa na Marina Aničića jer je suspendovan zbog žutog kartona u duelu sa Zrinjskim, no mnogo veće brige ima Klafurić sa druge strane.

Oglasi

Junak pobjede protiv Sloge, Giorgi Guliashvili, nema pravo nastupa jer je suspendovan, ali i zbog dogovora oko posudbe prema kojem ne može da igra protiv svog kluba Sarajeva. Gruzijac je jako značajan za tim Veleža ove sezone, a do sada je ukupno postigao 9 golova uz 4 asistencije na 25 susreta.

Ante Oreč, desni bek, zbog povrede skočnog zgloba neće biti u sastavu. Iako povreda nije ozbiljna, neće se ništa riskirati pa će Klafurić tražiti alternative na toj strani odbrane.

Osim njih dvojice, i dalje nema Arefa Gholamija. Iranski defanzivac već neko vrijeme ne igra zbog povrede. Polako se oporavlja, ali još uvijek nije dovoljno spreman da se nađe na terenu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Gholami je od dolaska u Mostar upisao samo tri nastupa, nakon čega se povrijedio. Na dva od tri meča u kojima je igrao Velež je sačuvao mrežu, dok je jedino gol primio protiv Zrinjskog. Utakmica sa Sarajevom bit će šesta u kojoj Gholami neće biti u sastavu, ali za očekivati je da se veoma brzo nađe na terenu.

Susret Sarajeva i Veleža na programu je u subotu, ali još nije potvrđena satnica.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zeljooo
Dogovorena 3 boda na pocetku sezone. Svkako 4ti ide u evropu prijaviti SIPI Mirvica sto prije.
1 7
user1675926959
Mirvić i Azmir dva najveća kriminalca u ligi
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti