Veličanstvena igra i trofej nakon devet godina: Ajax osvojio Kup Holandije!
Na ovaj trofej su čekali devet godina i na kraju su još jednom pokazali da je ova sezone posebna za njih (Foto: EPA)

Razbili Willem II

Veličanstvena igra i trofej nakon devet godina: Ajax osvojio Kup Holandije!

M. Šljivak
Teme:

Fudbaleri Ajaxa osvojili su Kup Holandije.

Amsterdamski velikan je u večerašnjem finalu koje je igrano na De Kuip stadionu u Rotterdamu savladao Willem II rezultatom 0:4.

Do prvog trofeja u Kupu nakon devet godina Kopljanici su došli veoma lagano. Postigli su četiri gola i ostavili su protivnika bez ikakve šanse.

Ipak, otpor Willema su probili tek u 38. minuti. Pogodio je Daley Blind nakon odlične asistencije Tadića za prednost od 0:1.

Već u narednom napadu bilo je 0:2. Ziyech je napravio sjajan posao po desnoj strani, uposlio je iskusnog Huntelaara koji pogađa za 0:2.

Ovim rezultatom se otišlo na poluvrijeme, a u nastavku su postignuta još dva pogotka. Oba je postigao Ajax i tako je potpuno razbio rivala.

Prvo je u 67. minuti Huntelaar pivisio prednost svog tima na 0:3, da bi konačnih 0:4 postavio Kristensen u 76. minuti meča.

Ajax je tako došao do prvog trofeja ove sezone, ali sada im slijedi borba za još dva, a bore se za trofej Lige prvaka i u holandskom prvenstvu.

Ovo im je dakle prvi trofej Kupa nakon devet godina, a ukupno 19. u historiji.

KNVB Kup:

Willem II - Ajax 0:4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi