Cijeli svijet zaluđen Ajaxom, jedino Allegri osporava njihov uspjeh

Smatra da su imali sreće

Cijeli svijet zaluđen Ajaxom, jedino Allegri osporava njihov uspjeh

Edmir Škorić

Trener Juventusa Massimiliano Allegri tvrdi da "Ajax ima sreće u Ligi prvaka".

Ajax je ove sezone oduševio nogometni svijet izbacivši Real Madrid i Juventus, a na dobrom su putu da eliminišu i Tottenham jer su u prvom meču, u Londonu, slavili s 1:0.

Iako Ajax dobija priznanja širom svijeta zbog ljepote u igri i svega što radi ove sezone, Allegri smatra da je sve - sreća.

"Primili smo prvi pogodak nakon 37 minuta i došao je niotkud. Osjećali smo veći strah od poraza na poluvremenu nego što je trebalo. Bilo je to teško objasniti", objasnio je Allegri poraz od Ajaxa u Torinu.

"Ajax je igrao protiv nas kada nam je nedostajalo pet igrača, a protiv Tottenhama su igrali kada Tottenham nije imao dvije zvijezde u napadu. Ajax je dobar tim, ali imao je i sreće da dođe tamo gdje je došao", poručuje Allegri.

Komentarisao je i Liverpoolov 3:0 poraz od Barcelone.

"To je vrlo jednostavno, Liverpool je imao tri velike prilike za postizanje gola, ali Barcelona je imala četiri i postigli su tri gola. Zašto? Zato što su njihovi igrači na višoj razini i čine razliku u određenim situacijama", objasnio je.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"U posljednjih 10-15 minuta Liverpool je mogao primiti pet golova. To je zato što, gledajući njihova lica, Liverpool nije mogao podnijeti situaciju u polufinalu Lige prvaka. Mi smo se uplašili kada smo primili gol od Ajaxa", dodaje Allegri.

Top Komentari

Syr
zasto ne prenesete citav interviju, tj sve recenice koje je izgovorio tu? Necete, jer naslov ne bi mogao biti senzacionalisticki..fale vam dijelovi u kojima hvali ajax, jos kako hvali i da su hrabri i td.
8 0
*p!p!t@*
Fraer ne zna gubiti. Klasični garib
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi