Velika gužva na putu prema Sarajevu zbog navijača Lecha
Foto: Facebook

Policija kontroliše Poljake

Velika gužva na putu prema Sarajevu zbog navijača Lecha

Edmir Škorić

Nova grupa navijača Lecha je prije nekoliko sati krenula iz Doboja prema Sarajevu.

Očekuje se na našem najvećem stadionu večeras oko 1000 poljskih navijača, koji će bodriti Lech u susretu drugog pretkola Lige prvaka protiv Sarajeva. Sinoć su se događali veliki neredi u Vogošći, pa je danas policija na nogama. 

U sinoćnjim neredima je oštećeno 14 automobila, 27 osoba je povrijeđeno, bilo je i onih s težim povredama, pa se danas ništa ne prepušta slučaju.

Uz jaku policijsku pratnju prema Sarajevu ide nekoliko autobusa, ali i i privatnih kombija i automobila s navijačilma Lecha.

Na autoputu Zenica - Sarajevo policija radi rutinsku kontrolu Lechovih navijača, pa je nastao kolaps i kolona duga šest kilometara.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjećanja radi, susret Sarajeva i Lecha igra se večeras od 21 sat. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.