Može li Sarajevo iznenaditi favorizirani Lech?

Večeras okršaj na Koševu

Može li Sarajevo iznenaditi favorizirani Lech?

Adnan Beganović

FK Sarajevo, aktuelni bosanskohercegovački prvak, večeras će na domaćem terenu u okviru 2. pretkola Lige prvaka snage odmjeriti sa Lechom.

Prvak Poljske u duel sa Sarajevom ulazi kao veliki favorit, a svoju dobru formu fudbaleri Lecha su pokazali prije par dana kada su u Superkupu sa sigurnih 3:1 savladali Legiju.

Lech je u tom susretu odigrao jako zrelo, vezni red poljske ekipe djelovao je sjajno, a rezultat na ovom susretu je i pravo mjerilo odnosa snaga. Na krilima te pobjede fudbaleri Lecha su doputovali u Sarajevo i s mnogo optimizma, ali i respekta prema bh. prvaku dočekuju susret.

S druge strane u bordo taboru su svjesni Lechove snage, no u isto vrijeme vjeruju i u svoj kvalitet, te se nadaju pozitivnom rezultatu. Istina, do istog će biti teško doći, ali uz veliku podršku navijača izabranici Dženana Uščuplića mogu iznenaditi. Sarajevo je i u bliskoj prošlosti znalo dobro odigrati u Evropi i upravo zbog toga, te ekipe čiji kvalitet nije upitan, u bordo taboru se nadaju pozitivnom rezultatu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Pored susreta Sarajeva i Lecha na rasporedu je još 11 mečeva 2. pretkola Lige prvaka, a srbijanski prvak Partizan u Beogradu će snage odmjeriti sa prvakom Gruzije, Dila Gorijem. Slovenski prvak na domaćem terenu će snage odmjeriti sa Astanom, prvakom Kazahstana, dok Vardar gostuje na Kipru kod APOEL-a.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.