Velika pobjeda Jedinstva u Bugojnu

Iskra pred ispadanjem

Velika pobjeda Jedinstva u Bugojnu

Endin Čaušević

Fudbaleri Jedinstva danas su u gostima savladali bugojansku Iskru sa 3:2 i tako ostali i dalje u igri za opstanak u Prvoj ligi FBiH.

Na Jakliću je ovo bio direktan okršaj za opstanak, a na kraju su teren nasmijani napustili igrači Jedinstva. Gosti iz Bihaća su poveli već u sedmoj minuti kada je mrežu Iskre zatresao Vučić.

Međutim, u nastavku je Iskra uspjela da dođe do preokreta. Prvo je u 15. minuti na 1:1 izjednačio Nebić iz penala, dok je vodstvo Plavim donio Kršić fenomenalnim golom.

Ipak, slavlje domaćih nije dugo trajalo jer je Jedinstvo u 21. minuti poravnalo na 2:2. Hladan tuš ponovo za navijače Iskre jer je deset minuta Jedinstvo povelo sa 3:2, a ovaj ut pogodio je Hodžić.

Iskra je u nastavku utakmice pokušala da dođe barem do remija, ali nije uspjela. Bugojanci su ovim jednom nogom pred ispadanjem, dok Jedinstvo ima još uvijek šansi da ostane u ligi. Jedinstvo je na 14. mjestu sa 30 bodova, dok je Iskra pretposljednja s jednim bodom manje.

Prva liga FBiH, 28. kolo:

Iskra - Jedinstvo 2:3

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Iskra: Karavdić, Pihura, Koprivica, Nebić, Seferović, Šehić, Stepančev, Soldatović, Kurtović, Kršić, Palalić.

NK Jedinstvo: Alijagić, Petrović, Jašarević, Kadirić, Dizdarić, Mujagić, Hodžić, Hodžić, Radosavljević, Jazvin, Remić.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gari Garinča
Velika pobjeda Jedinstva u režiji glavnog sudije Karačića i drugog pomoćnog Smrike Sahiba. Lošija ekipa odavno nije igrala na Jakliću. Propalom ugostitelju Duriću, nogometno mešetarenje zaista ide od ruke. Sve će se vidjeti u pregledu kola.
3 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi