Vrijedna pobjeda Jedinstva, Bratstvo ubjedljivo, slavio i Metalleghe

Prva liga Federacije BiH

Vrijedna pobjeda Jedinstva, Bratstvo ubjedljivo, slavio i Metalleghe

Danas je u okviru 27. kola odigrano šest utakmica u Prvoj ligi Federacije BiH.

Debakl u Travniku nije ostavio traga na fudbalere Jedinstva, koji su Pod borićima u Bihaću savladali visočku Bosnu rezultatom 2:1. Crveno-bijeli su od samog starta krenuli ofanzivno prema golu Bosne, što im se i isplatilo, budući da su nakon prvih 45 minuta imali sigurnu prednost od 2:0.

U nastavku utakmice pao je još jedan gol, ovaj put u mreži Jedinstva, a za 2:1 je pogodio rezervista Crnomarković. To je ujedno bio i posljednji gol na meču. 

Razloga za slavlje imao je i Metalleghe BSI, koji je na Mračaju sa 3:2 savladao Rudar iz Kaknja. Jajčanima je vodstvo u 22. minuti donio Vujica, da bi u 65. minuti Haračić nakon šuta Malbašića skrenuo loptu u mrežu za prednost od 2:0. Samo minutu kasnije Kakanjci su preko Mušije uspjeli postići gol, a u finišu dolaze i do izjednačenja zahvaljujući pogotku koji je postigao Čaluk.

Kada se činilo da će susret završiti podjelom bodova, Haračić je u sudijskoj nadoknadi postigao novi gol za Metalleghe i donio pobjedu svom timu.

Bratstvo je pred svojim navijačima slavilo protiv Orašja s ubjedljivih 4:0, a da će se gosti loše provesti na gostovanju u Gračanici bilo je jasno već na samom startu utakmice. Već u prvoj minuti Bratstvo je došlo do prednosti preko Diabanga, a minimalna prednost na snazi je bila do treće minute nastavka, kada je na 2:0 povisio Stojanov.

U 75. minuti mreža Živkovića se ponovo zatresla. Za novi gol Bratstva se pobrinuo Čakar, da bi potom Mujkić devet minuta prije kraja s bijele tačke postavio konačnih 4:0 u Gračanici.

Prva liga Federacije BiH, 27. kolo:

Jedinstvo Bihać - Bosna Visoko 2:1

NK Jedinstvo: Alijagić, Kadirić, Petrović, Jašarević, Dizdarić, Mujagić, Hodžić I., Hodžić E., Radosavljević, Jazvin, Remić.

NK Bosna: Abadžija, Pidro, Bijedić, Gačan, Cana, Čabaravdić, Sejdić, Pandžić, Šarić, Dizdarević, Hajdarović.

Metalleghe BSI - FK Rudar Kakanj 3:2

NK Metalleghe BSI: Kukrika, Opardija, Pljevljak, Malbašić, Haračić, Alispahić, Vujica, Bevanda, Kovač, Samaradžić, Kukavica.

FK Rudar: Jamaković, Salihagić, Smolo, Goralija, Vehab, Sikira, Gačić, Čaluk, Pašalić, Fočo, Mušija.

Bratstvo Gračanica - Orašje 4:0

NK Bratstvo: Divković, Hasić, Alihodžić, Šuša, Mousa, Jaganjac, Vehabović, Helić, Mujkić, Ćosić, Stojanov.

HNK Orašje: Živković, Pejić, Đukić, Mikić, Živković, Marošević, Aletić, Prgić, Šarkanović, Vidović, Savinović.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi