Velika promjena na dresovima španskih klubova od naredne sezone
Foto - EPA

Zabrana reklamiranja kladionica

Velika promjena na dresovima španskih klubova od naredne sezone

M. Šljivak

Španski fudbalski timovi od naredne sezone na dresovima neće moći imati imena kladionica kao sponzore.

Kraljevskim dekretom odlučeno je da se zabrani reklamiranje kladionica, pa tako od naredne sezone klubovi na dresovima neće moći imati reklame velikih kladionica.

Španska vlada odlučila je da ograniče reklamiranje kladionica na televiziji, radiju, YouTubeu i drugim platformama, pa će reklame kladionica u programima moći da budu samo od jedan do pet sati ujutro.

Na ovaj način želi da se smanji broj ovisnika o kockanju koje je postalo veliki problem, ali će mnogi klubovi na kraju osjetiti ovu zabranu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sevilla, Valencia, Osusasuna, Levante, Leganes, Alaves, Granada i Mallorca zarađivale su ogroman novac od reklame kladionica, no ta cifra će po svemu sudeći u budućnosti biti mnogo manja.

Ipak, odluka vlasti se neće mijenjati i oni će morati da pronađu druge sponzore.

Top Komentari

hame
Kad je to Kanute praktikovo ima vise od deset godina
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi