Velika rasprodaja u Juventusu: Čak 11 nogometaša u izlogu

Prema pisanju Tuttosporta

Velika rasprodaja u Juventusu: Čak 11 nogometaša u izlogu

Talijanski Tuttosport na naslovnici je jučerašnjeg štampanog izdanja objavio kako Juventus ovog ljeta stavlja 11 igrača u izlog.

Teško je vjerovati kako će Stara dama na klasični način prodati baš sve igrače s liste, no neki će im poslužiti kod vrbovanja željenih pojačanja, u smislu razmjene. Na popisu su Miralem Pjanić, Mattia Perin, Marko Pjaca, Daniele Rugani, Luca Pellegrini, Mattia De Sciglio, Cristian Romero, Adrien Rabiot, Gonzalo Higuain, Rolando Mandragora i član U23 momčadi Stephy Mavididi.

Posljednjih se dana piše i o odlascima Douglasa Coste te Aarona Ramseyja, a najnovije glasine ne zaobilaze ni Cristiana Ronalda pa bi se lista mogla i proširiti. Popis ovih igrača i nije pretjerano iznenađenje jer su na njoj, izuzev Ronalda, imena za koja se već duže očekuje kako će napustiti Juventus.

Prodajom većine ovih nogometaša otvara se mjesto za pojačanja koja se povezuju s klubom, ponajprije Pogba, Tonali, Aouar pa i William, iako je Brazilac najbliže ostanku na Otoku. Jedno je sigurno, Juve očekuje burno ljeto i najvjerojatnije niz atraktivnih transfera.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi