Veliki dan za NK Čelik: Potpisan sporazum sa Gradom Zenica
Predsjednik Čelika i Gradonačelnik Zenice danas su u Gradskoj upravi potpisali sporazum koji je od velikog značaja za oporavak kluba s Bilinog polja. Foto:Zenica.ba

Ogroman korak ka oporavku kluba s Bilinog polja

Veliki dan za NK Čelik: Potpisan sporazum sa Gradom Zenica

D. Kurbegović

Za nogometni klub Čelik danas je veliki dan, jer su nakon pritiska na Gradsku upravu i Gradonačelnika, danas i zvanično potpisan sporazum o saradnji kluba i Grada.

Ovaj sporazum je ogroman korak naprijed u ozdravljenju kluba koji je godinama uništavan, ali čini se da dolaze i bolja vremena za ponos svih Zeničana.

Kada je u pitanju ovaj sporazum, Grad Zenica se obavezuje da će plaćati Sporazum o reprogramu poreskog duga, odnosno da će svakog mjeseca na račun Poreske uprave FBiH platiti mjesečni iznos rate. Zatim da će novčana sredstva uprihodovana od zakupa svih poslovnih prostora na stadionu Bilino polje od 01.01.2021. godine pa u narednih godina prenositi na račun Omladinske škole "NK Čelik".

Osim toga Grad će aktivno učestvovati, posredovati i pomagati u rješavanju spornih situacija između Kluba i javnih preduzeća čiji je osnivač Grad Zenica, koji se pojavljuju kao povjerioci kluba. Kada je u pitanju NK Čelik, on se obavezuje da će racionalizirati troškove svog djelovanja u narednom periodu, da će putem sporta promovirati Grad, da će aktivno raditi na omasovljenju nogometa, da će u cilju transparentnog poslovanja dostavljati tromjesečni izvještaj Gradskom vijeću i Gradonačelniku.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

Ovo su samo neke od stvari iz sporazuma koji je sigurno važan dokument koji bi trebao u narednim godinama vratiti klub s Bilinog polja vratiti tamo gdje mu je mjesto, a to je u vrh bh.nogometa.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pametniji bi bilo da vise pisete o FK Svatovcu iz Poljica koji igra u drugoj ligi, nego o FK Celiku koji igra u najnizem rangu takmicenju. Hoce li FK Celik na kraju sezone staviti u svojim vitrinama sampionski pehar kantonalne lige za sezonu 2020/21. Eto i FK Celik ce docekati da bude sampionu kantonalnoj ligi, nije bitno vazno je da je sampion, sto je Juventus u seriji A, to je FK Celiku kantonalnoj ligi.
1 23
Brazuka
Kupi ih fudo za sicu pred nedjelju a to je i cekao. A oni to slave ko veliki dan . E moje budale
7 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi