Veliki preokret Bruggea razočarao Cimirotov Standard

Titula sve bliže

Veliki preokret Bruggea razočarao Cimirotov Standard

Club Brugge je današnjom pobjedom protiv Charleroia rezultatom 3:1 došao na korak do osvajanja šampionske titule.

Iako je na poluvremenu gubio sa 1:0 nakon gola Rezaeija iz 10. minute, Brugge je u nastavku postigao tri pogotka u razdoblju od devet minuta i došao do pobjede koja je vjerovatno vrijedna titule.

Strijelci za Club Brugge bili su Vormer u 64., Vanaken u 71. i Vossen u 73. minuti susreta.

Brugge dva kola prije kraja prvenstva ima četiri boda više od drugoplasiranog Standarda koji igra u sjajnoj formi, a upravo ova dva tima se narednog kola sastaju u Liježu. Cimirot i društvo su se nadali da će njihov rival danas kiksati i da će predstojeći derbi biti direktni okršaj za naslov prvaka, ali Brugge je u situaciji da sebi može dozvoliti čak i da izgubi.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

U drugoj utakmici večernjeg programa, Genk i Gent su remizirali odigravši 1:1 a Nastić je na terenu proveo svih 90 minuta, uz žuti karton u sudijskoj nadoknadi utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi