Nestvaran meč za kraj godine: Birmingham i Leeds za Božić i Novu godinu navijačima ponudili šou!

Devet golova na St. Andrew's Stadionu

Nestvaran meč za kraj godine: Birmingham i Leeds za Božić i Novu godinu navijačima ponudili šou!

Jednu od najboljih utakmica u 2019. godini odigrali su danas u okviru 25. kola Championshipa Birmingham i Leeds na St. Andrew's Stadionu a gledatelji su vidjeli čak devet pogodaka. 

Leeds je na sjajan način otvorio meč i nakon uvodnih 20 minuta već imao prednost od 0:2. Pogađali su Costa i Harrison i tada se činilo da će gosti, koji su inače prvi na tabeli, bez problema slaviti novu pobjedu.

Ipak, domaći se nisu predavali pa u 27. minuti pogađaju preko Bellinghama za smanjenje prednosti. To je bio i konačan rezultat prvog dijela, a u nastavku je nastala prava ludnica.

Prvo su domaći preko Jutkiewicza izjednačili na 2:2 u 61. minuti da bi osam minuta kasnije Ayling ponovo doveo goste u vodstvo. Birmingham do novog poravnanja dolazi u 83. minuti preko Belaa, ali samo minut kasnije Dallas ponovo vraća prednost na stranu gostiju.

Nestvarne scene nastavljene su u 91. minuti kada domaći dolaze do novog poravnanja preko Jutkiewicza, ali konačan rezultat i šlag na tortu postavlja Harding autogolom u 95. minuti za pobjedu gostiju.

Leeds je ostao lider nakon ove pobjede i sada ima 51 bod, dok je Birmingham još uvijek na 17. poziciji sa 29 osvojenih bodova.

Danas su igrani i preostali mečevi 24. kola Championshipa iz kojih ćemo izdvojiti samo one najvažnije rezultate:

Fulham - Stoke 1:0

Nottingham - Wigan 1:0

WBA - Middlesbrough 0:2

Sheffield Wed - Cardiff 1:2

QPR - Hull 1:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi