Veliki preokret Southamptona za pobjedu protiv Tottenhama, slavili i Newcastle i Bournemouth
Veliku pobjedu u borbi za opstanak upisao je i Southampton na svom terenu protiv Tottenhama.

Utakmice prvenstva Engleske

Veliki preokret Southamptona za pobjedu protiv Tottenhama, slavili i Newcastle i Bournemouth

E. Oštraković

Danas je odigrano pet utakmica 30. kola Premiershipa, a na utakmicama je viđeno šesnaest golova, te nekoliko iznenađenja.

Leicester je ostvario pobjedu na domaćem terenu protiv Fulhama, dok je Southampton na domaćem terenu nakon velikog preokreta uspio ostvariti pobjedu protiv Tottenhama.

Cardiff je na domaćem terenu ostvario pobjedu protiv West Hama, rezultatom 2:0. Domaći su do vodstva došli već na samom otvaranju utakmice preko Hoiletta. Do kraja prvog dijela nije bilo golova, te se na odmor otišlo sa minimalnim vodstvom Cardiffa. Pobjedu domaćih ovjerio je Camarasa, koji je u 52. minuti postigao drugi gol za Cardiff. To je ujedno bio i konačan rezultat utakmice.

Huddersfield je na domaćem terenu poražen od Bournemoutha sa 2:0. Gostima je prednost u 20. minuti donio Wilson, a do kraja prvog dijela nisu viđene ozbilnije šanse. Fraser je u 66. minuti postigao drugi gol za goste i tako postavio konačan rezultat utakmice.

Leicester je na domaćem terenu bio siguran protiv Fulhama. Tielemans je doveo domaće u vodstvo u 21. minuti. Do kraja poluvremena rezultat se nije mijenjao. Ayite je u 51. minuti donio Fulhamu izjednačenje, a vodstvo Leicesteru donio je Vardy u 78. minuti. Konačan rezultat postavio je upravo Vardy u 86. minuti, svojim drugim golom.

Veliki preokret na domaćem terenu napravili su igrači Newcastlea protiv Evertona. Gosti su poveli u 18. minuti preko Calvert-Lewina. Ritchie je imao šansu da vrati stvari na početak, ali je promašio penal u 30. minuti. Dvije minute kasnije Richarlison je uduplao vodstvo gostiju. S tim rezultatom se otišlo na odmor. Newcastle se u igru vratio u 65. minuti preko Rondona, a za izjednačenje je pogodio Perez u 81. minuti. Upravo Perez je u 84. minuti donio potpuni preokret Newcastleu i velika tri boda protiv Evertona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Veliku pobjedu u borbi za opstanak upisao je i Southampton na svom terenu protiv Tottenhama. Gosti su poveli sredinom prvog poluvremena preko Kanea, ali su igrači Southamptona u posljednjih petnaest minuta utakmice napravili veliku senzaciju i upisali pobjedu. Prvo je Valery u 76. minuti poravnao rezultat, a samo pet minuta kasnije vodstvo Southamptonu donio je Ward-Prowse. Tottenham je tako prokockao pobjedu, te se doveo u jako nezgodnu poziciju u borbi za treće mjesto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi