Veliki problemi s povredama: Selektor Grčke morao poslati još jedan poziv

Desetkovani u odbrani

Veliki problemi s povredama: Selektor Grčke morao poslati još jedan poziv

E. Čaušević

Reprezentacija Bosne i Hercegovine počela je pripreme za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje počinju ovog vikenda.

Izabranici Roberta Prosinečkog ovog mjeseca igraju dvije utakmice i to obje na domaćem terenu. Naši momci će prvo 23. marta na Grbavici ugostiti selekciju Armenije, dok tri dana kasnije u Zenici igramo protiv Grčke.

Grčka je stari poznanik Zmajeva jer smo u posljednjih desetak godina gotovo svaki put s njima igrali u kvalifikacijama. Sigurno da će ovo biti veliki derbi, te su Grci najavili da u BiH stižu po pobjedu.

No, selektor ove selekcije Angelos Anastasiadis našao se u problemima na samom početku. Naime, iz kombinacija za mečeve protiv Lihtenštajna i BiH otpao je Petros Mantalos koji se povrijedio na jučerašnjem treningu.

Grčki selektor morao je odmah reagovati i odlučio da je uputi novi poziv. Mantalosovo mjesto u ekipi zauzeo je defanzivac Panathinaikosa, Dimitriosa Kolovetsiosa.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ipak, Anastasiadis se za ovog 27-godišnjeg igrača odlučio i zbog problema s iskusnim dafanzivcem Sokratisom Papastathopoulosom koji također ima problema s povredom. Igrač Arsenala će propustiti meč protiv Lihtenštajna, dok je upitan i za duel u Zenici.

Od ranije u ekipi nema ni Kostasa Manolasa koji se povrijedio nedavno u dresu Rome. Sigurno da će ovo biti veliki udarac za Grčku koji će nadamo se Zmajevi znati iskoristiti.

Top Komentari

Bosonog bog
Treba sebe gledat a ne njih Sta nas briga koga ce on izvesti na teren....
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi