Veliki problemi za Njemačku zbog zaraženog igrača Bayerna, petorica u karantinu

Pred mečeve kvalifikacija za SP

Veliki problemi za Njemačku zbog zaraženog igrača Bayerna, petorica u karantinu

Edmir Škorić

Koronavirus poremetio je planove njemačkog selektora Hansija Flicka.

Niklas Sule pozitivan je na koronavirus, a zbog njega u karantin moraju još trojica Bayernovih igrača - Serge Gnabry, Joshua Kimmich i Jamal Musiala. Uz to, u karantin će i talentovani napadač Salzburga Karim Adeyemi, jer je i on bio u kontaktu sa Suleom.

"Niklas Sule, koji je potpuno cijepljen i nema simptome, postigao je pozitivan rezultat na Covid-19 i odmah je izoliran", objavio je Njemački nogometni savez (DFB) u službenim saopštenju.

Gore spomenuti igrači propustit će duele sa Lihtenštajnom i Armenijom, ali to nisu jedini problemi za selektora Njemačke.

Umjesto njih je Flick imenovao tri nova igrača. Poziv je upućen Ridleu Bakuu i Maximilianu Arnoldu iz Wolfsburga, kao i Kevinu Vollandu iz francuskog Monaca. Sva trojica u dobroj su formi i Flick je odlučio da budu dio reprezentacije u nedostatku prioritetnih igrača.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Broj zaraženih koronavirusom u posljednje vrijeme ponovno je povećan u cijeloj zemlji. Zato dosljedno provodimo pravila higijene i primjerenog ponašanja tokom posljednjeg ovogodišnjeg trening kampa, kako bismo bili što odgovorniji. Vijest je vrlo gorka i za stručni štab i za cijeli naš tim, ali zdravlje je najvažnije. Želim da se sportista koji je pozitivan na testu brzo oporavi i ostane bez simptoma", rekao je direktor njemačkog nacionalnog tima Oliver Bierhoff.

S obzirom na snagu Njemačke u odnosu na Lihtenštajn i Armeniju, treba biti pošten i reći da su svejedno Nijemci veliki favoriti i da Flick svakako ima širok roster i dosljedne zamjene za naredne mečeve.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi