Veliki skandal trese Srbiju: Sudija spašavao živu glavu, ali nakon meča je tek uslijedio šok

Incident na utakmici između Bačke i Rada

Veliki skandal trese Srbiju: Sudija spašavao živu glavu, ali nakon meča je tek uslijedio šok

S. Pašalić

Ovog vikenda u Superligi Srbije je bilo veoma burno.

Naime kako prenosi Kurir, u utakmici između Bačke i Rada gosti su savladali direktong rivala u borbi za opstanak sa 2:1, a meč je obilježio incident koji se desio nakon jedne sporne sudijske odluke.

Pri rezultatu 2:1 Bačka je postigla gol, pomoćni sudija se nije oglasio, a glavni je pokazao na centar. Uslijedilo je slavlje nogometaša Bačke, a onda se desio veliki šok.

Igrači Rada su okružili pomoćnog sudiju i tražili ofsajd, a na kraju su to i dobili jer je on podigao zastavicu i glavni sudija je poništio gol.

Nakon toga su se igrači Bačke poludjeli i sjurili su se prema pomoćniku. Golman domaćih je htio fizički da se obračuna sa njim, ali je obezbjeđenje spriječili da do toga dođe.

Igrač Bačke Dragan Žarković je bio ogorčen nakon utakmice pa se na Facebooku oglasio, a Kurir smatra da će ovo izazvati veliku buru u Srbiji.

"Ne pamtim kada sam napisao neki status, ali ovo je jače od mene. Toliko sam potresen i psihički izmoren u posljednje tri godine igrajući nogomet u Srbiji i vjerovatno je i 90 posto momaka koji su cijeli život posvetili ovom ‘sportu’ u sličnoj situaciji kao i ja"

"Nikada nikome nisam pomislio, a kamoli učinio zlo, ali ovo što nama rade iz godine u godinu, iz mjeseca u mjesec, iz sedmice u sedmicu je neizdrživo"

"Želim poručiti svakom čovjeku koji je direktno ili indirektno sudjelovao i sudjeluje i dalje u srozavanju srpskog nogometa na najniže moguće grane od kada postoji ovaj sport, ne misleći na posljedice, ne misleći nijednog trenutka na momke koji cijeli život sanjaju o nogometu, koji ga treniraju skoro cijeli svoj život, koji su se odrekli puno toga, koji su riskirali doslovno sve da dođu do krajnjeg cilja igrajući nogomet u Srbiji, da je Bog velik i da sve vidi i jednog dana će doći na naplatu, ali ne na kladionici, nego kod dragog Gospodina. Ali tada oko vas neće biti nikoga da vam da drugu šansu ili da vam odigra prvo poluvrijeme ‘gol-gol’ a drugo 4+", napisao je Žarković.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Cijelu situaciju možete vidjeti u video snimku od 3:17.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi