Veliko slavlje u Leicesteru krunisano novom pobjedom

Everton bez šanse na King Poweru

Veliko slavlje u Leicesteru krunisano novom pobjedom

Midhat Šljivak

King Power stadion u Leicesteru danas je bio ispunjen do posljednjeg mjesta. Lisice su u 37. kolu Premiershipa savladale Everton s 3:1, te su na domaćem terenu proslavili naslov prvaka kojeg su osvojili u ponedjeljak.

Jamie Vardy se nakon dva meča suspenzije vratio u ekipu i odmah je pokazao koliko znači novom engleskom prvaku.

Pogodio je Vardy za vodstvo već u petoj minuti nakon sjajnog ubacivanja Kinga, da bi asistent kod prvog gola King u 33. minuti pogodio za prednost od 2:0 na poluvremenu.

Nastavak također donosi bolju igru domaćih fudbalera. Novi šampion Premiershipa je vodstvo povećao u 65. minuti kada je Vardy precizno pogodio s penala za 3:0, da bi samo šest minuta kasnije Vardy promašio penal.

Do kraja je bilo još šansi, a u 88. minuti gosti preko Kevina Mirallasa dolaze do pogotka za konačnih 3:1.

Tako se Leicester trijumfom oprostio od svojih navijača koji uživaju u naslovu prvaka i svoj tim će gledati u Ligi prvaka naredne sezone.

Muhamed Bešić je meč odgledao s klupe.

Premier liga, 37. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Leicester - Everton 3:1 (Vardy 5', 65'p, King 33' / Mirallas 88')





NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti