Sušića potresla tragedija: "Strašno je to što se dogodilo"
EPA

Trenirao je Alanyaspor prije godinu dana

Sušića potresla tragedija: "Strašno je to što se dogodilo"

Vijest o smrti Josefa Šurala potresla je čitav fudbalski svijet.

U Alanyasporu su nakon remija s Kayserisporom (1:1) unajmili minibus kako bi se što prije vratili kući, ali vožnja duga 600 kilometara završila se tragično, jer je isti - sletio s ceste.

Minibus se uslijed umora vozača prevrnuo na cesti, a u nesreći je stradao 28-godišnji češki fudbaler Josef Šural kojem liječnici nisu uspjeli spasiti život unatoč velikim naporima. Ostali koji su bili u minibusu su, kako pišu inostrani mediji, lakše povrijeđeni i van životne opasnosti.

Tragedija je potresla i našeg Safeta Sušića. Pape je prije godinu dana imao priliku trenirati Alanyaspor, u tom periodu u klubu nije bio Šural, ali jesu drugi koji su bili u kombiju smrti.

"Šural je u klub došao ove godine, ne poznajem ga, ali dvojicu-trojicu igrača koja su povrijeđena u nesreći poznajem, trenirao sam ih. Baš ću zvati u Tursku i u bivši klub da vidim šta je tačno bilo. Strašno je to što se dogodilo", kaže Sušić, prenose 24sata.


Prije dva mjeseca postao otac

Šural je inače bio češki reprezentativac. U Alanyaspor je inače došao u januaru ove godine iz praške Sparte, a ranije je igrao za Slovan Liberec i Zbrojovku Brno.

Iza sebe je ostavio suprugu i dvije kćerkice, mlađa ima samo dva mjeseca... Na dan njezina rođenja na Instagram profilu je napisao: "Ovo su najljepši trenuci u mom životu. Veselimo se životu u četvero. Dobrodošla u porodicu, malena princezo".

Vozač koji je upravljao minibusom odmah je priveden.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Promo

Top Komentari

Mica
pape djukac.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi