Poznat uzrok nesreće u kojoj je smrtno stradao fudbaler Josef Šural

Tragedija u Turskoj

Poznat uzrok nesreće u kojoj je smrtno stradao fudbaler Josef Šural

E. Čaušević

Fudbalsku javnost jutros su potresle vijesti o smrti češkog fudbalera Josefa Šurala koji je nastupao za Alanyaspor u Turskoj.

Alanyaspor je jučer nastupao u gostima protiv Kayserispora, a na povratku desila se saobraćajna nesreća kada se prevrnuo minibus u kojem je bio dio ekipe turskog tima.

U minibusu bila su osmorica fudbalera, a jedan je smrtno stradao. Policija u Turskoj potvrdila je da je život izgubio češki igrač Josef Šural koji je podlegao u bolnici zbog teških povreda.

Pored Šurala u autobusu su još bili Dlajma, Baiano, Cisse, Welinton, Sackey i Caulker, ali na svu sreću oni su prošli s lakšim povredama.

Minibus su unajmili upravo igrači ovog kluba, a turska policija napravila je uviđaj i došla do zaključka da je do nesreće došlo nakon što su zaspala oba vozača.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Vozači su se mijenjali za volanom, a u trenutku nesreće obojica su zaspala nakon čega se minibus prevrnuo nekoliko puta. Hitna pomoć je brzo stigla, ali za Šurala je to već bilo kasno.

Top Komentari

SeoRusilac
Cuj obojica zaspala kakva neprofesionalna sluzba za prevoz putnika
2 0
andi
Pa toje vozio OLGUN IZ ČELIKA jahaa haha,,žali Bože mladosti,a šoferi prmoreni sigurno i jadnici voze po 15 sati,,rade kao konjo i voze za mizerne pare...
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi