Srbi gledaju transparent navijača AEK-a i ne vjeruju vlastitim očima
(AP Photo/Thanassis Stavrakis)

Niko ovo nije očekivao

Srbi gledaju transparent navijača AEK-a i ne vjeruju vlastitim očima

Midhat Šljivak
Teme:

AEK je večeras u Atini remizirao s Ajaxom (1:1), a mnogo pažnje privukao je transparent domaćih navijača koji se definitivno nikom u Srbiji neće dopasti.

AEK i Ajax odigrali su meč bez pobjednika u Atini. Pred 30.000 navijača na OPAP Areni oba tima su postigla po jedan pogodak i osvojili su po bod.

Međutim, ono što je privuklo veliku pažnju, posebno u susjednoj Srbiji, je transparent navijača grčkog velikana i politička poruka koju definitivno nisu očekivali.

U jednom trenutku se među vatrenim fanovima atinskog velikana pojavio transparent na kojem je pisalo 'Kosovo je Albanija'.

Oglasi

Ove slike iz Atine definitivno se neće dopasti ljudima u Srbiji. U ovoj zemlji se Grci smatraju braćom i ovakav transparent je nešto što nikad u životu nisu očekivali.

Reakcija u susjedstvu će sigurno biti. Za Srbiju će ovo biti jasan politički stavi sigurno su se razočarali u navijače atinskog kluba.

Treba svakako napomenuti da su prije nekoliko godina stavovi navijača grčkog kluba bili znatno drugačiji i ovakav transparent se nije mogao ni sanjati.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Zbog čega su se baš sad odlučili na ovakav potez nije poznato. Vjerovatno će se saznati u narednim danima jer je ovo jasna politička poruka iz Grčke.

Navijači grčkog velikana su u centru pažnje bili i prije dva mjeseca kada su imali ozbiljan sukob s navijačima zagrebačkog Dinama i jednim dijelom huligana Panathinaikosa u kojem je jedan navijač AEK-a ubijen, a stotinu 'dinamovaca' je završilo iza rešetaka i čekaju suđenje.

Top Komentari

BosanskaSvedska
Ugrozeni srbi u grckoj od sada!
6 1
Zulfikar
Masa Albanaca zivi u Grckoj, 100% je ovo ruku njihovih djelo. Bilo kako da bilo fino je ovo vidjeti.
5 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti