Vels poveo, pritisak ide na stranu Hrvata

Drama u grupi D

Vels poveo, pritisak ide na stranu Hrvata

Haris Zilić

Počela su uzbuđenja u grupi D kvalifikacija za EURO 2024. godine, a u borbi za drugo mjesto u grupi su Vels i Hrvatska. Turska je ranije osigurala plasman na prvenstvo Evrope iz pomenute grupe.

Vels je sjajno poečo meč protiv Turske i vode 1:0 od sedme minute utakmice čime su krunisali bolju igru od prve minute utakmice.

Mrežu gostiju pogodio je Williams na asistenciju Wilsona, a golu prethodila odlična akcija domaćina.

[twitter]https://twitter.com/satv_88/status/1727053296802873363[/twitter]

Dakle, u trenutku kada je Vels poveo sa 1:0 u Zagrebu ja trenutno 0:0 na duelu Hrvatske i Armenije, akako vrijeme odmiče sigurno će se nervoza sve više uvlačiti u hrvatske redove.

Trenutna live tabela govori da Vels i Hrvatska imaju po 14 osvojenih bodova, ali Vels je drugopalsirani zbog boljeg međusobnog duela i imaju trenutno kartu za Njemačku.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ovo govori da je trenutno pritisak prebačen na stranu izabranika Zlatka Dalića.

Do kraja će sigurno biti dosta promjena, tako da nas očekuje uzbudljiva večer u finišu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo naredne godine.

Top Komentari

plemic
možda je turska pod većim pritiskom, vjerovatno gubi prvo mjesto u grupi i lakši žrijeb.
2 0
pero98
Što ste ono rekli tko je ono pod pritiskom (Turska)?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi