Velšani objasnili zašto se ne slikaju normalno
EPA

Privlače pažnju javnosti

Velšani objasnili zašto se ne slikaju normalno

Fudbalski reprezentativci Velsa pažnju javnosti privlače fotografisanjem prije utakmica. 

Velšani zabavljaju mnoge svojim različitim formacijama kada se postavljaju za timsku fotografiju, čime često zadaju probleme fotoreporterima, a "po šablonu" se nisu slikali ni sinoć kada su igrali protiv Moldavije. 

Šta je razlog za raznovrsne formacije objasnio je reprezentativac Joe Ledley. 

"Davno smo vidjeli da nam poziranje u normalnom stavu ne ide. Jednostavno ne ispadnemo onako kako bismo željeli, već užasno. Zato smo odlučili da ćemo se ubuduće slikati u grupnoj pozi i rasporedu kakav nam padne na pamet tog dana, neposredno prije izlaska na teren", kazao je Ledley, te dodao:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Nismo praznovjerni, ali sviđa nam se ovako i više se ne namjeravamo slikati u normalnoj pozi", dodao je bivši fudbaler Celtica, Crystal Palacea i Cardiffa. 

Poziranje je prokomentarisao i Jonny Williams iz Sunderlanda, koji kaže kako se na taj način on i njegovi saigrači zabavljaju, te da ne zna dokad će to trajati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi