Nevjerovatne scene: Vratili se u Seriju A nakon 19 godina, predsjednik kluba završio u kanalu

Veliko slavlje

Nevjerovatne scene: Vratili se u Seriju A nakon 19 godina, predsjednik kluba završio u kanalu

E. Škorić

Nogometaši Venezije ponovo će igrati u Seriji A, nakon što su izbacili Cittadellu u doigravanju za plasman u viši rang.

Venezia je u gostima slavila s 1:0, a imala je i prednost u vidu bolje pozicije nakon regularnog dijela sezone. U revanšu joj je za plasman u Seriju A bio dovoljan remi.

Ipak, Cittadella je vodila od 25. minute s 1:0, zatim je kod Venezije isključen Pasqual Mazzocchi u 35. minuti, ali uspjeli su golom Riccarda Bocalona u 93. minuti doći do 1:1 i velikog slavlja na kraju.

Bit će to prvi nastup Venezije u Seriji A od sezone 2001/02. Predsjednik kluba Duncan L. Niederauer svjestan je kakav uspjeh je napravljen ove sezone.

Odlučio je da proslavi plasman u Seriju A tako što je uskočio u venecijanski kanal, na oduševljenje kompletnog tima i navijača ovog tima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Osim Venezije, u Seriji A će od naredne sezone igrati još Empoli i Salernitana našeg Milana Đurića, koji su u regularnom dijelu šampionata izborili promociju kao dvije vodeće ekipe.

[twitter]https://twitter.com/ValerioCurcio/status/1398040255207460868[/twitter]

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti