Počinje rekonstrukcija legendarnog stadiona koji je bio zapušten: Kandidat je za domaćinstvo EURO-a

Gradske vlasti najavile

Počinje rekonstrukcija legendarnog stadiona koji je bio zapušten: Kandidat je za domaćinstvo EURO-a

H. Zilić

Nakon Mundijala 1990. godine, Italija će biti domaćin još jednog velikog fudbalskog takmičenja. UEFA je potvrdila da će Italija i Turska biti zajednički domaćini EURO-a 2032. godine.

Fudbalski savez Italije i Turske, koji su počeli kao pojedinačni kandidati odlučili su da udruže snage i ove dvije zemlje će organizovati EURO 2032. godine.

Od ranije je poznato da su Fudbalski savezi Engleske, Sjeverne Irske, Republike Irske, Škotske i Velsa podnijeli su zajedničku kandidaturu za održavanje EURO 2028. godne i ove zemlje biti će domaćini turnira za pet godina.

Naravno, EURO 2024. godine će biti održano u Njemačkoj, a u toku su kvalifikacije.

Dakle, Italija i Turska već mogu krenuti sa pripremama za EURO 2032. godine, kao i određivanjem gradova domaćina.

Oglasi

Jedan od gradova koji bi trebao biti domaćin u Italiji je Verona i kultni stadion Marcantonio Bentegodi.

Gradske vlasti Verone su se odmah prihvatile posla, a gradonačelnik Damiano Tomasi je izjavio da će već krajem ove godine početi lagano radovi na rekonstrukciji kultnog stadiona.

Opis nije dostupan.

Bentegodi će dobiti potpuno novi moderniji izgled. Uradit će se krov, okolina stadiona, kao i unutrašnjost te sjedišta, a proširit će se kapacitet sa trenutnih 39.000 na 45.000.

Trenutni stadion Marcantonio Bentegodi izgrađen je 1963. godine i imao je samo jedno renoviranje 1989. godine uoči Mundijala 1990. godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Na stadionu godinama igraju Verona i Chievo i stadion je koji spada u red legendarnih u Italiji.

Pored Verone, Italija bi za EURO trebala kandidovati Rim, Milano, Torino, u igri su još Genoa, Udine, Bologna, Firenza, čak se spominju Sardinija i Sicilija, tačnije Cagliari i Palermo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi