Verratti se nije složio s novinarima na pitanje o Bosni i Hercegovini

Veznjak Italijana

Verratti se nije složio s novinarima na pitanje o Bosni i Hercegovini

Admin Čaušević

Italija nije mogla započeti kvalifikacije na bolji način. Na tri utakmice ostvarene su tri pobjede. 

Azzurri su sinoć deklasirali Grčku s 0:3, a utorak ih očekuje utakmica s Bosnom i Hercegovinom.

Jedan od najboljih u ekipi Roberta Mancinija u Atini bio je Marco Verratti. Italijanski novinari su poslije utakmice pitali veznjaka PSG-a da li Italija u utorak protiv Zmajeva ima 'meč loptu', a on se nije složio s tim.

"Ta utakmica nije 'meč lopta', ali je sigurno važna zato što se možemo udaljiti. To je veoma bitan susret, ako pobijedimo imat ćemo lijepu prednost", rekao je omaleni fudbaler.

Nakon tri kola u grupi J Italija ima devet bodova, slijedi Finska sa šest, Grčka i BiH imaju po četiri, Armenija tri, Lihtenštajn je bez bodova.

Iznenađeni Mancini komentarisao poraz Bosne i Hercegovine u Finskoj

Poslije trijumfa nad Grcima selektor Italije Roberto Mancini je bio iznenađen zbog poraza Bosne i Hercegovine kazavši da nije očekivao pobjedu Finske.

"Poraz Bosne protiv Finske? To pokazuje da je skandinavska selekcija jedna dobra ekipa, možda i mi nismo očekivali njihovu pobjedu", rekao je iskusni stručnjak.

Međutim, kako kaže u utorak ne očekuje rutinsko odrađivanje posla.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"To ne znači da će u utorak biti lako. Imamo nekoliko dana da vratimo energiju. Sigurno ćemo nešto mijenjati, bit će to posljednji napor prije odlaska na odmor. Neko će biti odličan", istakao je selektor italijanske selekcije.

Osim susreta u Torinu u utorak će se igrati još dva susreta u našoj kvalifikacionoj grupi. Sastat će se Lihtenštajn - Finska i Grčka - Armenija. Svi mečevi počinju u 20:45.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije