Nevjerovatna forma Azzurra: U Torinu se reprezentaciji BiH ne piše dobro!
(Foto: EPA)

Italija igra fantastično

Nevjerovatna forma Azzurra: U Torinu se reprezentaciji BiH ne piše dobro!

Midhat Šljivak

Reprezentacija Italije lagano je večeras savladala Grčku u Atini.

Azzurri su upisali pobjedu od 0:3 i tako su nastavili svoj nevjerovatan niz utakmica u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Ovo im je treća pobjeda iz tri utakmice u ovim kvalifikacijama. Rušili su lagano Lihtenštajn, Finsku i Grčku, a ukupno su dobili sedam utakmica zaredom u kvalifikacijama za Euro.

Prethodno su u kvalifikacijama za EP 2016. godine zaredali četiri uzastopne pobjede. Pred Azzurrima su padali Malta, Bugarska, Azrebejdžan i Norveška.

Tako je Italija se ove tri pobjede došla do rekordnih sedam zaredom u kvalifikacijama za EP i to su uspjeli po prvi put u historiji.

Novi rekord će sigurno loviti protiv selekcije BiH. Ekipa Roberta Mancinija puca od želje da popravi stvari nakon blamaže i ispadanja u baražu za odlazak na Svjetsko prvenstvo i očigledno su odlučili da samelju sve protivnike.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Igra kakvu je pružila BiH protiv Finske ne obećava puno. Zmajevi će u Torinu imati zaista težak zadatak, jer su Italijani zaista fantastični.

Trebat će ekipi Roberta Prosinečkog vrhunska igra kako bi uspjeli izvući barem bod, ali sudeći prema onom što smo gledali danas, reprezentaciji BiH se u Torinu ne piše dobro.

Top Komentari

mats
Ovo samo u nasim"medijima"ima..lopta je okrugla i ja licno sumnjam da nasa repka moze ponoviti dvije katastrofalne tekme jednu za drugom i samo IDIOT moze napisati nesto slicno.Kod nas treba igru preusmjeriti na KOLEKTIV a ne vise na Edina Dzeku.Svaka lopta trenutno MORA da ide na njega.Samoubistvo!Treba ubacivati mladje, jer na cemu buducnost da gradimo ako nam je glavnom igracu 33 godine i koji HODA vise po terenu...neka ga, neka igra ali i kapitensku traku treba predati Pjanicu...ali NEKA GA u ekipi ali igru ne smijemo bazirati na njemu vise..jedan njegov potez moze promjeniti tekmu ali...mislim da je previse siguran u svoje mjesto i jednostavno se ne trudi..ovo je ocigledno u zadnjim tekmama..ne sjecam se vise kad je zadnji gol dao...
2 0
GAziJA....
Sve ispod 4 komada je uspjeh..dok god budu igrali Sarici, Besici i ostali panjevi prije Vrancica, Gojaka Hajrovica, od nas nema fajde...ali hajde dvozubi Bosnjo ce sve progutati, jer on zivi za HISTORIJSKE UTAKMICE, koje na kraju ispusimo..
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti