I Edin Džeko je večeras bio uz Velež

Pratio meč Rođenih

I Edin Džeko je večeras bio uz Velež

Endin Čaušević

Fudbaleri Veleža večeras su pobijedili Coleraine sa 2:1 u meču prvog pretkola Konferencijske lige.

Rođeni su nakon 33 godine zaigrali u Evropi i uspjeli su da dođu do pobjede protiv kluba iz Sjeverne Irske.

Coleraine je u devetoj minuti šokirao mostarski tim jer je golom Dohertyja poveo sa 1:0. Međutim, Velež je do kraja meča uspio da dođe do preokreta.

Rođeni su prvo izjednačili u 36. minuti kada je Brandao uspio da pogodi sa bijele tačke na 1:1.

Do konačnog preokreta Velež je došao u 66. minuti. Traynor je igrao rukom i dobio direktan crveni karton, a sudija je ponovo pokazao na bijelu tačku.

I ovaj put loptu je uzeo Brandao koji odlično šutira i pogađa za 2:1 i erupciju oduševljenja navijača Veleža.

Velež je večeras imao veliku prednost svojih navijača koji su konačno dočekali da se mostarski klub vrati u Evropu, ali uz ovaj klub bila je čini se i cijela bh. javnost.

Uz mostarski klub večeras je bio i bh. reprezentativac Edin Džeko koji je u svom domu u Rimu pratio utakmicu Veleža i Colerainea, a to je pokazao svojom objavom na Instagramu.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Opis nije dostupan.

Podsjećamo, Velež već za sedam dana očekuje revanš utakmica u Sjevernoj Irskoj protiv Colerainea, te se nadamo da će Rođeni osigurati plasman u drugo pretkolo gdje ih čeka slavni AEK.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BogatiDijasporac
Ko VOLI BIH veceras je bio UZ Velez a i Siroki.
23 2
Belajsuz1989
Haj da Borac iznenadi Cluj-a,Sarajevo ove u uzvratu nakanta,Velez do AEK-a,Siroki rutinski...Naprijed NAŠI
17 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi