Vertonghen bira između dva kluba
EPA

Belgijanac napušta Tottenham

Vertonghen bira između dva kluba

Belgijanac Jan Vertonghen na izlaznim je vratima Tottenhama, pišu otočki mediji.

Iskusni defanzivac za Tottenham nastupa još od 2012. godine, no posljednjih sedmica priče o odlasku sve su učestalije, pogotovo jer mu ističe ugovor na kraju sezone.

Cilj vodstva Tottenhama je prodati Vertonghena već ovog mjeseca kako bi na njemu koliko-toliko zaradili, a potencijalni kupci su Ajax i Napoli koji bi u narednim danima trebali poslati i zvanične ponude u sjeverni London.

"U Ajaxu su procijenili da bi Vertonghen bio idealna zamjena za Blinda koji ima problema sa srcem, a prilično uporan je i Gattuso", navodi se, između ostalog.

Potražite više informacija na temu Premier league:

I jedan i drugi klub žele posao realizovati već u januaru, nadajući se da će cijena biti povoljna zbog činjenice da je Vertonghenu ostalo još pola godine ugovora sa Tottenhamom.

Vrijedi podsjetiti da je Vertonghen prije dolaska u Tottenham igrao upravo za Ajax.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi