Veznjak Milana u problemu, još ne zna kako nazad u Italiju

Kessie će kasniti

Veznjak Milana u problemu, još ne zna kako nazad u Italiju

Milan je prije tri dana uputio poziv svojim internacionalcima, koji su se tokom pandemije koronavirusa vratili u svoje matične države, da se vrate u Italiju do četvrtka.

Rossoneri žele da svi igrači budu na raspolaganju stručnom štabu kada timovi dobiju zeleno svjetlo za nastavak treninga. Vjeruje se da bi se to moglo desiti četvrtog maja, a kako će igrači po povratku u Italiju morati u 14-dnevni karantin u svojim kućama, Milan želi da oni što prije stignu na Apenine.

Poziv je upućen ukupno dvanaestorici igrača među kojima su i Zlatan Ibrahimović, Asmir Begović, Rade Krunić, Ante Rebić, ali i Franck Kessie.

Sada stižu špekulacije da Kessie možda neće moći ispoštovati "naredbu" Milana jer bi se moglo desiti da se ne vrati u Italiju do četvrtka.

Sky Sport Italia piše da 23-godišnji veznjak još uvijek nije pripremio put za Italiju. Tačnije, Kessie koji se nalazi u Obali Slonovače još nije uspio pronaći let za Italiju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, aviokompanije su među najteže pogođenim poslovnim subjektima tokom pandemije koronavirusa Covid-19.

Sky Sport međutim piše da Milan neće zamjeriti Kessieju ako zakasni jer ima valjan razlog. Također, njegov izostanak ne bi trebao biti problem za ekipu jer još uvijek ni nema zvanične potvrde da će se treninzi nastaviti 4. maja.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi