Pep Guardiola će kreirati najubitačniji napad svijeta u Manchester Cityju
Nigerijski napadač zaludio je apsolutno sve čudesnim igrama u dresu Napolija i mnogi veliki klubovi ga žele dovesti u svoje redove (Foto: EPA)

City želi Osimhena

Pep Guardiola će kreirati najubitačniji napad svijeta u Manchester Cityju

Midhat Šljivak

Možete li zamisliti napad u kojem zajedno igraju Erling Haaland i Victor Osimhen? Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola može i Građani planiraju poslati ponudu za nigerijskog fudbalera ekipi Napolija u ljetnom prijelaznom roku.

Victor Osimhen zadivio je fudbalski svijet igrama u dresu Napolija. Nigerijski napadač nemilosrdno trese protivničke mreže, pa nije nikakvo čudo što su na njega oko bacili neki od najvećih evropskih klubova.

Sjajni 24-godišnjak imat će slatke muke u izboru novog kluba ako se odluči na odlazak iz Napulja. Interes za njega pokazuju Chelsea, PSG, Manchester United, ali i na nevjericu svih Manchester City.

Iako u svojim redovima imaju Erlinga Haalanda i Juliana Alvareza, City je odlučio biti dio trke i za Osimhena. Spremni su ispuniti zahtjeve Napolija i fenomenalnog Nigerijca dovesti u svoje redove.

[instagram]https://www.instagram.com/p/Co8b47rjXbG/[/instagram]

Ako bi ga uspjeli angažovati, City bi u svojim redovima imao nevjerovatan napadački potencijal. Guardiola očigledno može zamisliti vrh napada s Haalandom i Osimhenom i uz dodatak Alvareza, taj tim bi definitivno bio ubitačan.

Oglasi

Vidjet ćemo hoće li Građani uspjeti u nakani da dovedu Nigerijca u svoje redove i tako pokvare posao velikim rivalima koji bi u Osimhenu dobili nešto posebno kada je napadački dio ekipe u pitanju.

"Pored ovog čovjeka ne spominjite Haalanda kao najboljeg napadača svijeta"

Erling Haaland porušio je brojne rekorde od dolaska u Manchester City, ali norveški napadač nije glavna priča u svijetu fudbala jer mjesto na vrhu pripada čudesnom fudbaleru Napolija Victoru Osimhenu.

Victor Osimhen igra čudesan fudbal u ekipi Napolija. Nigerijac djeluje nezaustavljivo u Seriji A ove sezone i opravdava uloženih 75 miliona eura, koliko je plaćen Lilleu.

Tom Collomosse iz Dialy Maila smatra da je Osimhen trenutno i ispred Erlinga Haalanda u rangiranju najboljih napadača svijeta. Tvrdi da u svojoj igri ima nešto više od Haalanda.

"On je kompletna 'devetka'. Kada se pojavi s tom maskom liči na superheroja. Njegova brzina i snaga je zastrašujuća po protivnika. Za razliku od Haalanda ima odličnu kombinatoriku i ima izuzetnu hemiju s Kvartiskhelijom", piše Collomosse i nastavlja:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Osimhen je perfektan napadač za Premier ligu. Iako predsjednik kluba De Laurentiis tvrdi da nije na prodaju, ogromna ponuda će biti sasvim sigurno iskušenje. Kao što kažu: Svi imaju svoju cijenu. Radujemo se duelu Osimhena i Haalanda."

Nigerijac je ove sezone odigrao 27 utakmica u dresu Napolija i ima učinak od 21 pogotka i pet asistencija.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Tutumaca
Napokon skuzio da se nogomet igra s napadacima a ne sa silvama nekim
0 0
Tutumaca
****** od trenera dokazao se u bayernu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi