Guardiola: Da sam ja trener Real Madrida...

Interesantna izjava Pepa

Guardiola: Da sam ja trener Real Madrida...

E. Škorić

Manchester City sutra igra protiv Leipziga svoj uzvratni meč osmine finala Lige prvaka i Pep Guardiola želi još jedno četvrtfinale.

Guardiola od svog dolaska 2016. nije propustio plasman u četvrtfinale izuzev prve sezone kada je njegov tim ispao od Monaca. Od tada su skupili pet uzastopnih nastupa u četvrtfinalu, a ovog utorka mogu dodati još jedan ako savladaju RB Leipzig.

"Da", odgovorio je Guardiola na pitanje hoće li se njegovo vrijeme u Manchesteru ocjenjivati po uspjesima u Ligi prvaka, gdje mu je najveći domet finale 2021. , izgubljeno od Chelseaja, te prošlogodišnje polufinale, kada ih je eliminirao Real Madrid.

"Ne želim reći da se slažem s tim , ali siguran sam da će mi suditi po Ligi prvaka", dodao je španski trener koji je s Manchester Cityjem osvojio više od desetak naslova.

"Od prvog dana kada sam stigao ovamo rekli su mi da dolazim osvojiti Ligu prvaka ", rekao je. Da sam ja trener Real Madrida, što je nešto što se neće dogoditi, razumio bih to, ali ovdje... Ne znam", rekao je Pep.

Ove sezone, City je još uvijek živ u Premier ligi, pet bodova iza Arsenala, u FA kupu, gdje su u četvrtfinalu, i u Ligi prvaka su blizu plasmana među osam.

Oglasi

"Vrlo je važno nastaviti u ovim takmičenjima, jer vam ona omogućuju da ostanete konkurentni u posljednja dva mjeseca sezone. Nastavljamo da pritišćemo Arsenal, da nastavimo igranje u Ligi prvaka, to bi bilo dobro. Moramo ostati konkurentni", istakao je Pep.

City je u Njemačkoj odigrao 1:1 sa Leipzigom i apsolutni je favorit sutra navečer od 21 sat na svom Etihadu.

Ko bi mogao naslijediti Guardiolu u Cityju?

Pep Guardiola ugovorom je vezan za Manchester City do juna 2025. godine. Španski stručnjak namjerava odraditi posao do kraja i zatim poziciju prepustiti nekom drugom.

Menadžer Cityja smatra da bi u budućnosti na klupu Građana mogao sjesti Vincent Kompany. Čuveni Belgijanac je legenda tima s Etihada i s dosta uspjeha vodi ekipi Burnleyja u Championshipu izvjesno je da će ovaj tim uvesti u Premier ligu.

Pep je sretan što Kompany gradi veliku menadžersku karijeru. Uvjeren je kako će u budućnosti voditi i City.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Presretan sam zbog njegovog uspjeha s Burnleyjem", rekao je Pep Guardiola i nastavio je:

"On će se vratiti ovdje prije ili kasnije. Njegova sudbina je da bude menadžer Cityja. To je već zapisano u zvijezdama i desit će se. Ne znam kad, ali desit će se", poručio je Guardiola.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

atomskimrav
A jest im Real nabio komplekse.
0 0
ubnt
Kada bi ti trenirao Real, prestao bih navijati za njih.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi