Na Apeninima ludnica: Istražuje se transfer velike zvijezde, sprema se kazna koja će odlučit prvaka!

Lider strahuje

Na Apeninima ludnica: Istražuje se transfer velike zvijezde, sprema se kazna koja će odlučit prvaka!

Edmir Škorić

Ako ste mislili da će borba za Scudetto biti nezanimljiva jer Napoli igra najljepši nogomet i nezaustavljivo korača ka tituli, možda se varate. Mogli bismo svjedočiti neviđenom zaokretu zbog "grijehova iz prošlosti".

U slučaju kapitalne dobiti, Juve je već sankcionisan, oduzeto mu je 15 bodova i sa 22 boda smjestio se tek na 10. mjesto čime je praktično izgubio i titulu, a vrlo moguće i Evropu, ali je sada tužilac FIGC spreman da traži dokumente za kupovinu Victora Osimhena od strane Napolija.

Tužilac FIGC Giuseppe Chine spreman je zatražiti dokumente o navodnom lažnom obračunu Napolija za kupovinu Osimhena iz Lillea. Ovo je pisao list Repubblica koji crta tmuran scenario za momčad kontroverznog Aurelija De Laurentisa, a samim tim i za tim koji trenira Luciano Spalletti.

Kako piše Repubblica, neće samo Juve platiti kapitalnu dobit, već sankcionisanu sa 15 kaznenih bodova. Prema pisanju lista, trenutno se razmatra i pozicija Napolija čelu sa Aureliom De Laurentiisom.

Sportski advokat je već oslobodio Napoli u slučaju Osimhena, baš kao što se dogodilo i Juventusu. Ali u slučaju Stare dame, istraga Prisme koju je sprovelo tužilaštvo u Torinu omogućila je da se spis ponovo otvori sa kaznom koja je već postala pravosnažna. To je zato što su pronađeni novi dokazi koji potkrepljuju tvrdnju.

“Samooptužujuće izjave” su uhvaćene zahvaljujući sredstvima obične pravde. Bez toga je gotovo nemoguće pogoditi klub. Iz tog razloga, tužilac Chine će uskoro od napuljskog tužilaštva zatražiti dokumente istrage o lažnom računovodstvu u vezi sa De Laurentiisom”, piše Repubblica.

Oglasi

Trenutno još ništa nije definirano, ali Repubblica vraća na površinu pitanje kapitalne dobiti i za aferu Osimhen.

Do sada postoji uobičajeno mišljenje koje mnoge navodi na pomisao da nije samo Juve taj koji može platiti slučaj kapitalne dobiti. Čak i ako Bianconeri moraju da se brane na nekoliko frontova, kao što je takozvani manevar sa platama, što može dovesti do daljih kazni.

No, navijači na jugu Italije su posebno zabrinuti. Čekaju na titulu od 1990. godine i sada kada igraju najbolji nogomet i kada nezaustavljivo idu ka titulu, prijeti im oduzimanje bodova čime bi se sve zakomplikovalo, a Milan i Inter dobili šansu da izbiju na čelo tabele.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ali kako se stvari odvijaju na Apeninima, niko više nije bezbrižan, a naročito ne čelnici i navijači najvećih klubova u Seriji A.

Napoli sada ima 50 bodova, čak 12 više od Milana, doduše uz utakmicu više, ali Napolitanci će sada više pratiti prema vlastima i čekati odluku koja bi mogla da napravi nezapamćen haos u prvenstvu.

Top Komentari

user1651398816
Tako je #forzamilan
3 3
saju701
Ma da dajte Milan odmah titulu ali njih niko ne istrazuje hehe
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi