Delije iz zasjede u Rimu napale navijače Rome i oteli im zastave

Pogledajte navijački okršaj u Italiji

Delije iz zasjede u Rimu napale navijače Rome i oteli im zastave

E. Škorić

U Rimu se dogodio incident u kojem je učestvovalo oko 50 navijača Crvene zvezde, a koji su napali pristalice Rome, objavili su mediji u Italiji.

La Repubblica i La Gazzetta dello Sport pišu da su Delije udruženo s huliganima Napolija sačekali grupu navijača s južne tribine stadiona Olimpico.

Onda su naoružani palicama u zasjedi čekali grupu koja je nosila zastavu poznate navijačke grupe Rome, nakon čega su je nasilno oteli.

Očigledno je riječ o dobro isplaniranoj akciji, a grupa navijača bila je opremljena i lateks rukavicama, pendrecima, te žutim telefonima.

Inače, navijači Zvezde boravili su u Italiji posljednjih dana budući da su tamo pratili košarkaše Zvezde koji su gostovali u Italiji na meču Eurolige.

Navijači Rome i Napolija godinama vode žestoke borbe, a sada su navijači Napolija dobili podršku od strane Beograđana.

Prošlog mjeseca su navijači Rome napravili sačekušu za navijače Napolija kada se oko 300 njih direktno sukobilo na autoputu. Tada su navijači iz Napulja išli u Genocvu na gostovanje Sampdoriji, a Roma je gostovala Milanu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Navijači Zvezde poznati su kao problematični i često učestvuju u obračunima s drugim grupama, iako naravno najviše obračuna imaju sa Grobarima, navijačima gradskog rivala Partizana, no nerijetko to čine i na raznim evropskim gostovanjima.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Zar u Rimu nema vrba?? Vjesajte gamad narkomansku!!!!
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi