Vieira ostaje vjeran Portu
FOTO: EPA

Do 2025. godine

Vieira ostaje vjeran Portu

H. Zilić

Porto je poznat kao ekipa koja zna proizvoditi igrače i kasnije lansirati na evropsko fudbalsko tržište.

Jedan od igrača koji bi mogao biti dragulj u Portobvoj riznici u narednom periodu je i 21-godišnji veznjak Fabio Vieira.

Vieira je 2020. godine prekomandovan iz B tima Porta u prvi tim, a danas je protuglaski velikan potvrdio da je pomenuti fudbaler produžio saradnju sa tim sa Dragaa do 2025. godine.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Fabio Vieria je prošao sve omladinske selekcije Porta, a skupio je i 33 nastupa za omladinske reprezentacije Portugala gdje je postigao i 13 golova.

Trenutna vrijednost prema transfermarktu je devet miliona eura, a obzirom da pruža odlične partije nema sumnje da će uskoro na vrata Porta pokucati vodeći evropski klubovi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi