Vieri: Lukaku ili Džeko? Lukaku cijelog života

Italijan objasnio

Vieri: Lukaku ili Džeko? Lukaku cijelog života

A. Čaušević

Prije 20-ak godina Christan Vieri je bio jedan od najboljih napadača svijeta i predvodio je napad nekolicine evropskih rivala, uključujući i onaj Interov.

Vieri je već nekoliko godina u penziji, a u posljednje vrijeme dešavanja u Seriji A komentariše u emisiji Bobo TV čiji je autor upravo legendarni Italijan.

Nekadašnji član Azzurra je u posljednjoj emisiji upitan da izabere jednog između Edina Džeke i Romelua Lukaku, a odlučio za Belgijanca.

"Između njih dvojice Lukaku cijelog života, razoran je. Sa trenerom kao što je Conte koji radi dosta na kondiciji i fizčkoj spremi, savršen je zašto što više radi to je bolji", rekao je Vieri te nastavio:

"Zabije 30 golova u sezoni zato što se dobro osjeća tokom cijele sezone. Džeko ne treba radit fizički kao belgijanac koji je poput tenka. Boanac je tehnički bolji i mnogo više se kreće."

S druge strane, brojke pokazuju da Inter uopšte ne treba da žali za Lukakom jer kapiten bh. reprezentacije zaista briljira u dresu Nerazzurra.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Džeko je na 18 mečeva postigao 10 golova, tri puta je bio strijelac u Ligi prvaka. Dva gola je postigao protiv Shakhtara i odveo je Inter u prvu osminu finala nakon desetljeća.

Lukaku koji je otišao u Chelsea prolazi kroz težak period. Počeo je odlično, zabio je tri gola u ovodnim mečevima, nakon čega je stigla povreda i još uvijek se čeka njegov povratak na teren.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ante G.
Pa ko god je u zivotu bar prosao pored fudbalskom stadiona, dao bi isti odgovor. Ocekivano. Porediti svjetsku klasu sa obicnim "radnikom" u ekipi... Objektivno. Cijena pokazuje. 100 miliona naspram milion.
2 24
BordoBijeli
Pa Dzeko da sada ima 28 godina kao Lukaku,a ne 35,bio bi daleko najbolji napadac Serie A
14 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi